Lai neapgrūtinātu organismu, jācenšas mazāk lietot treknus gaļas un īpaši piena produktus, jo to sastāvā esošos piesātinātos taukus organisms pārvērš par holesterīnu.
Lai neapgrūtinātu organismu, jācenšas mazāk lietot treknus gaļas un īpaši piena produktus, jo to sastāvā esošos piesātinātos taukus organisms pārvērš par holesterīnu. Ilgstošai pareiza uztura lietošanai veselības saglabāšanā ir pat lielāka nozīme nekā zālēm.
Brokastīs jāēd ūdenī vai pienā vārīta auzu pārslu putra vai pārslas ar jogurtu, pilngraudu vai kliju maize ar liesu sieru (piemēram, «Talsu ritulis», «Made», «Ausma»). Uz darbu līdzņemto sviestmaizi ar desu (ja bez tās tiešām nevar iztikt) padarīs veselīgāku prāva salātlapa, svaiga vai konservēta gurķa šķēle. Katru dienu un cik gribas var ēst rupjmaizi, dārzeņu salātus, sautētas pupiņas, zaļos zirnīšus, konservētu kukurūzu, sakņu zupas. Ābols, apelsīns vai banāns ir veselīgāks nekā bulciņa.
Izvēloties, ko gatavot pusdienām, priekšroka dodama liesajai putnu un teļa gaļai, ko gatavo sautējot, vārot, nevis cepot. Ēdiena pagatavošanai labākās ir olīveļļa, rapšu, saulespuķu eļļa. Kafiju sirds slimnieki var dzert, bet ne vairāk par trim tasītēm dienā. Tomēr ieteicamāka ir tēja, īpaši zaļā un augļu, jo tā kavē holesterīna izgulsnēšanos asinsvados. Tāpat darbojas arī ķiploki.
Mazāk jāēd saldumu, bet noderīgi ir lazdu rieksti, valrieksti, mandeles, kuros ir nepiesātinātie tauki. Tieši tos satur zemesrieksti. Nevajag aizrauties ar badošanās kūrēm, bet jākontrolē ķermeņa svars, holesterīna un cukura līmenis asinīs. Lietderīgas ir regulāras pastaigas svaigā gaisā.
Izmantota informācija no žurnāla «Veselība. Sveiks un Vesels»