Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Visus siltumapgādes un ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējus novadā pievieno uzņēmumam «Bauskas novada komunālserviss»

SIA “Bauskas ūdens” jau kopš 8.maija nepastāv, tā nosaukums ir “Bauskas komunālserviss”, taču uzraksts uz ēkas joprojām maldinošs, divu mēnešu laikā tas nav nomainīts. Foto: Ivars Bogdanovs

Turpinās Bauskas novada pašvaldības kapitālsabiedrību reorganizācija. Tā paredz visu uzņēmumu, kas sniedz ūdensapgādes un kanalizācijas, siltumapgādes, namu apsaimniekošanas, atkritumu apsaimniekošanas un teritorijas uzturēšanas pakalpojumus, pievienošanu SIA «Bauskas novada komunālserviss», skaidro pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vides un attīstības komitejā vakar, 13. jūlijā, deputāti izskatīja lēmuma projektus, kas paredz sabiedriskā siltumapgādes pakalpojuma un ūdenssaimniecības pakalpojuma funkciju nodrošināšanu Bauskas novada teritorijā deleģēt SIA «Bauskas novada komunālserviss». Vēl akcepts jāpanāk finanšu komitejā un domes sēdē.

Siltumapgādes turpmāka nodrošināšana Bauskas novada teritorijā

Saskaņā ar precizēto kapitālsabiedrību reorganizācijas grafiku, ir plānots, ka SIA “Bauskas novada komunālserviss” pārņem visu pievienojamo kapitālsabiedrību darījumus ar 2023.gada 1.septembri, «Bauskas Dzīve» noskaidroja pašvaldībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Šis uzņēmums un tā nosaukums “Bauskas siltums” pēc 31. augusta arī ieies vēsturē. Foto: Ivars Bogdanovs.

Pašlaik Bauskas novada teritorijā sabiedrisko siltumapgādes pakalpojumu nodrošina:

Nododot funkcijas izpildi centralizēti SIA “Bauskas novada komunālserviss”, visu siltumapgādes tarifu izskatīšanu un apstiprināšanu veiktu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK), kurai ir speciālā kompetence šajā jautājumā.

Vides un attīstības komitejas deputāti virzīja tālākai izskatīšanai finanšu komitejas sēdē lēmuma projektu par pilnvarojumu SIA “Bauskas novada komunālserviss” sniegt sabiedrisko siltumapgādes pakalpojumu Bauskas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā no 2023.gada 1.septembra. Par pakalpojuma sniegšanu ar SIA „Bauskas novada komunālserviss” paredzēts slēgt līgumu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par sabiedriskā siltumapgādes pakalpojuma sniegšanu iepriekš noslēgtos līgumus ar SIA “Bauskas siltums”, sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Iecavas siltums”, sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Kūdrinieks”, sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Mūsu saimnieks” paredzēts izbeigt 2023.gada 31.augustā.

Ūdenssaimniecības pakalpojumu turpmāka nodrošināšana Bauskas novada teritorijā

Vides un attīstības komitejā izskatīja ar pašvaldības kapitālsabiedrību reorganizācijas procesu saistītu secīgu lēmuma projektu par pilnvarojuma līguma slēgšanu ar SIA „Bauskas novada komunālserviss” par sabiedriskā ūdenssaimniecības pakalpojuma sniegšanu Bauskas novada teritorijā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pašlaik Bauskas novada teritorijā sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu nodrošina:

  • SIA “Bauskas novada komunālserviss” – Bauskas pilsētā, Īslīces pagastā, daļā Codes un Ceraukstes pagasta;
  • SIA “Dzīvokļu komunālā saimniecība” – Iecavas pilsētā un Iecavas pagastā;
  • SIA “Kūdrinieks” – Vecumnieku pagasta Misas un Beibežu ciemā;
  • SIA “Mūsu saimnieks” – Vecumnieku pagasta Vecumnieku ciemā;
  • Valles pašvaldības aģentūra – Bārbeles, Kurmenes, Skaistkalnes, Stelpes un Valles pagastā (ir pieņemts lēmums par aģentūras reorganizāciju);
  • Bauskas novada pašvaldības iestāde “Bauskas apvienības pārvalde” – Brunavas, Ceraukstes, Codes, Dāviņu, Gailīšu, Mežotnes, Vecsaules pagastā;
  • Bauskas novada pašvaldības iestāde  “Rundāles apvienības pārvalde” – Rundāles, Svitenes, Viesturu pagastā.

Atbilstoši Ūdenssaimniecības pakalpojumu likumam, vietējās pašvaldības dome nosaka pašvaldības iestādi, kas pašvaldības administratīvajā teritorijā sniedz sabiedriskos ūdenssaimniecības pakalpojumus un citus noteikta veida ūdenssaimniecības pakalpojumus, vai pilnvaro komersantu sniegt sabiedriskos ūdenssaimniecības pakalpojumus, noslēdzot ar to līgumu par šo pakalpojumu sniegšanu visā pašvaldības administratīvajā teritorijā vai tās daļā.

Vides un attīstības komiteja ceturtdien virzīja izskatīšanai finanšu komitejā lēmuma projektu par pilnvarojumu sniegt sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu un veikt līguma slēgšanu ar SIA „Bauskas novada komunālserviss”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lēmuma projekts paredz, ka 2023.gada 31.augustā tiks izbeigti līgumi par sabiedriskā ūdenssaimniecības pakalpojuma sniegšanu ar SIA “Bauskas ūdens”, SIA “Īslīces ūdens”, SIA  “Dzīvokļu komunālā saimniecība”, SIA “Kūdrinieks”, SIA “Mūsu saimnieks”.

SIA „Bauskas novada komunālserviss” pārņems ūdenssaimniecības un centralizētās siltumapgādes pakalpojumus no Bauskas un Rundāles apvienības pārvaldēm

Lēmumā par Bauskas novada kapitālsabiedrību reorganizācijas procesa uzsākšanu paredzēts, ka visas Bauskas novada kapitālsabiedrības, kas sniedz ūdensapgādes un kanalizācijas, siltumapgādes, namu apsaimniekošanas, atkritumu apsaimniekošanas un teritorijas uzturēšanas pakalpojumus tiek pievienotas SIA “Bauskas novada komunālserviss”. Pašvaldībai ir jāpilnvaro SIA “Bauskas novada komunālserviss” sniegt sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu Bauskas novadā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Līdz šim centralizēto ūdenssaimniecības un siltumapgādes pakalpojumu sniedza arī Bauskas un Rundāles pagasta apvienības pārvaldes.

Vides un attīstības komitejas sēdē deputāti izskatīja un virzīja uz finanšu komitejas sēdi lēmuma projektu par iestādes “Bauskas apvienības pārvalde” reorganizāciju un par „Rundāles apvienības pārvaldes” reorganizāciju, nododot  ūdenssaimniecības un siltumapgādes pakalpojumu sniegšanas funkciju Bauskas novada pašvaldības kapitālsabiedrībai SIA „Bauskas novada komunālserviss”. Minēto funkciju nodošana jāīsteno līdz 2023.gada 31.augustam.

Iestāde “Bauskas apvienības pārvalde” pašlaik sniedz centralizētos ūdenssaimniecības pakalpojumus Brunavas, Ceraukstes, Codes, Dāviņu, Gailīšu, Mežotnes, Vecsaules pagastā, savukārt siltumapgādes pakalpojumus – Mežotnes pagasta Garozas ciemā un Codes pagasta Codes ciemā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Iestādes “Rundāles apvienības pārvalde” struktūrvienība “Komunālais dienests” sniedz centralizētos ūdenssaimniecības pakalpojumus Rundāles pagastā, Svitenes pagastā un Viesturu pagastā, savukārt siltumapgādes pakalpojumus – Rundāles pagasta Pilsrundāles ciemā un Saulaines ciemā.

Avots: Bauskas novada pašvaldība.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (25)

  1. vAI VAI ,KO MAN TAGAD DARĪT BIJU PRIEKŠNIECEE,NEKO NEDARĪJU…TOMĒR PĀRIS VEČUS KOMANDĒJU…Tagad ar veco mājās nesaskaņas,jo viņš ir …vienīgaais palicis,ko komandēt….vai vai palīdziet man ,dodiet amatus atpakaļ

    4
    8
  2. Par ekonomisko izdevīgumu, lai pašvaldība iedod tautai paskatīties vismaz bijušā BŪ bilanci uz reorganizācijas sākumu un tagad. Paši būs šokā kā ir pieaugusi izmaksu sadaļa.

    24
  3. Nezinu nevienu iedzīvotāju, nedz esošo uzņēmumu darbinieku, kuram šīs izmaiņas ietu par labu. Parakstu vākšana sanākusi bezjēdzīga, atklāta darbinieku vēstule tikusi ignorēta, un iedzīvotāju domas tiek ignorētas, lai arī pret so apvienošanu ir vairāk, nekā to, kas būtu par. Pat budžeta plānos šāda doma nav sākotnēji bijusi, un ideja apvienot radās spontāni. Kāda no šīs apvienošanas vispār ir jēga? Naudu nav kur bāzt? Jo piemēram no Iecavas jau neviens nebrauks strādāt uz Bausku katru dienu, sevišķi, ja notiek visādas ceļu pārbūves un ja ceļu neatmaksā. Kas būs ar rēķiniem, tarifiem, apkalpošanas iespējām? Kam vajadzēs zvanīt, ja piem. Iecavā atkal ūdens nebūs (kas ilgstoši ir regulāra problēma)?

    Kaut viena (priekš iedzīvotājiem un esošo uzņēmumu darbiniekiem lietderīga) doma ir kādam nākusi galvā par šīm lietām?

    Arī process viss šausmīgi sasteigts, cilvēkiem pat nav laika meklēt iespējas jaunam darbam, kas tuvāk mājām sanāktu. Kur liksies vecāka gājuma cilvēki, kas pieraduši maksāt rēķinus uzņēmumu kasēs? Ne jau uz Bausku taču brauks.

    33
  4. Radīta slauktuve priekš Jelgavas darboņiem.Baušķi parastie tik maksās un maksās

    28
  5. Nacionāliem ar Oķi un Maceku galvgalī cilvēki neinteresē,ka tik piķiis pašiem un galmam

    22
    1
  6. Visa šī apvienību vingrošana ir bezjēdzīga parastajam lietotājam. Vai no šī visa kas mainīsies, izņemot rekvizītus , parastajam lietotājam? Tāpat katrā apdzīvotajā vietā jābūt darbiniekiem uz vietas. Neba no Bauskas brauks brigāde labot ūdenssistēmas dzīvoklī.

  7. Nogurušajam – apvienojot 4 atšķirīgus novadus, ir tikai normāli visās jomās lēnām ieviest vienotu kārtību. Iepriekšējais Bauskas novads pieļāva to, ka katrā pagastā darīja “pa savam”, līdz ar to iedzīvotāju maksājumi un investīcijas infrastruktūrā bija ārkārtīgi atšķirīgi. Ko iegūs iedzīvotāji: 1) tik lielas sabiedrības tarifus regulēs SPRK, nevis domes balsojumā apstiprinās tādu tarifu, kādu sabiedrība būs sarēķinājusi. SPRK iesniedzamie tarifu projekti ir argumentēti jāpamato, katrai izmaksu pozīcijai ir jābūt izvērsti skaidrotai; 2) tiks ieviests vienots avārijas dienesta tālrunis, avārijas novēršanas brigādes būs vairāk kā viena. Vismaz šobrīd, ja avārija notiek brīvdienās ārpus Bauskas (iepriekšējos Bauskas novada pagastos), nav pat neviena, kam piezvanīt, pagasta vienīgajam darbiniekam standarta darba laiks; 3) arī Misā, Vallē un citur, kur līdz šim netika sakārtota attiecīgie tīkli, jo nebija pieejams finansējums, tagad būs iespējams tos sakārtot. Misas ciema iedzīvotāji parakstīja vēstuli pret apvienošanu, bet viņu ciemata tīkli ir nožēlojamā stāvoklī, viņiem vajadzētu uztraukties nevis par ĪŪ naudas atmaksu, bet gan par to, cik ilgi šī energoneefektīvā siltumtrase vēl būs darbotiesspējīga.
    Par darbiniekiem – tiem, kas sniedz pamatpakalpojumus darbs būs, Iecavas santehniķiem vai sētniekam objekts Iecavā paliks, uz Bausku darbā nebūs jābrauc, pieļauju, ka tiks saglabātas arī iespējas norēķināties skaidrā naudā katrā apdzīvotā vietā. Jā, valdes locekļi, lietveži, grāmatveži katrā apdzīvotā vietā nebūs nepieciešami, kāds varbūt būs spiests meklēt citu darbu vai apgūt jaunus pienākumus. Vides servisa darbinieku atlaišana nav saistīta ar reorganizāciju.

    8
    4
  8. Lasu, un taisni vai prieks, cik mums zinoša un izglītota tauta. Līdz šim visi zināja kā jāorganizē izglītība un veselības aprūpe, nu arī komunālā joma nākusi klāt. Tikai, kad tika sludināts konkurss un BŪ valdi, cik no šiem “dīvānu ekspertiem” pieteicās? Šķiet, neviens no šiem ekspertiem!
    Ja jau kāds ir tik zinošs un pieredzējis profesionālis, mēģiniet izskaidrot kādēļ jāmaksā 12 grāmatvežiem, ja var maksāt 1? Kādēļ turēt 7 lietvežus, ja pietiek ar 1? Kādēļ 1 valdes locekļa vietā būtu jāalgo 9? Būtu interesanti zināt, cik no šiem komentētājiem ir uzņēmēji, kas paši ir spējuši nopelnīt kaut 100 eiro, un nodarbinājuši vismaz 5 darbiniekus? Pieļauju – neviens! Bariņš dzīves apdalītu trūkumcietēju nod***š visu, kas parādās BDz.

    12
    9
  9. Anonīmais! Valdi muti! Par pakalpojumiem maksā visi, arī tevis apd… maznodrošinātie, tieši viņi jau arī rēķina un skaita, lai visam pietiktu. Bet tev gribas pajautāt, vai maksā nodokļus jeb šķūrē pelēko ekonomiku?

    10
    4
  10. Kādreiz bija jau tāds Bauskas Rajons. Tad bija, piemēram, Iecavas Novads. Tagad Iecava, jau kā pilsēta, atrodas nevis Iecavas Novadā, bet jau Bauskas novadā. Atkal zem Bauskas esam, un nekas neiet uz priekšu.

    Vai tiešam divām atsevišķām pilsētām jābūt vienam uzņēmumam, ja attālums starp tām ir kādi 20+ km? Labi, saprotu vēl apvienot visus sīkos uzņēmumus lielākā mucā, mazākas galvassāpes būtu, bet Bausku ar Iecavu gan nesaprotu. Ne Iecavā ir kādas darbavietas tiem, kas strādā pēc konkrētas specialitātes (lielākajai daļai nav sava auto, braukšana apgrūtināta), nedz arī vairs būs savi pakalpojumu sniedzēji. Kas tā par pilsētu, kuras pakalpojumu sniegšana ir zem citas pilsētas vārda… Iecava ir tas pats ciems, tikai tagad ar vēl mazākām iespējām, un jau iepriekš tās iespējas nav bijušas tik lielas.

    Kā būtu piemēram pielikt kaut kādu roku, lai beidzot Iecavā var darbu atrast? Problēma ilgstoša, bet apsolu, ka uzņēmumu apvienošana to neatrisinās. Lielākā daļa PILSĒTAS brauc strādāt citviet.

    Ļoti daudzi no Iecavas jau arī negribēja būt Bauskas novadā, jau no paša sākuma. Kā būs, ja gadījumā atkal kaut kā sanāk, ka Bauskas (kādreiz rajons, tagad novads) izjūk/sadalās vai vēl kas… Tad kā būs? Vienreiz jau bija, ne tik sen atpakaļ.

    Nav jau tā, ka pašai uzņēmumu apvienošanas idejai nav kaut kāda loģika, bet vai tad individuālām pilsētām nevar būt savi individuāli divi uzņēmumi? Tas, ka visu saliks vienā lielā maisā, nenozīmē, ka problēmas pēkšņi pazudīs. Viņu paliks vairāk bet vienā maisā. Mazākas problēmas tiks ignorētas biežāk, jo nebūs kas tās risinātu.

    13
    2
  11. Ooo,Bauskas komunāl serviss sabiedrisko attiecību speciālistu pieņēmis darbā. Tagad par apsaimnieošanas naudu varēs ap**rst neapmietinātos Bauskas lauķus un skaidrot,kādas piena upes ķīseļa krastos būs no šī bandītu pasākuma reorganizācijas.
    Cik tad alga?Kādas 3000 eiras mēnesī?Tāpat kā citiem jelgavniekiem

    12
    1
  12. Muļķiga un situācijai neadekvāta jau bija doma apvienot novadus, kas tagad projecējas uz komunālo kapitālsabiedrību apvienošanu. Skaidrs, ka bija daudz trūkumu vecajā sistēmā, ko vajadzēja labot, bet tagad iezīmētajā būs vēl vairāk. Komunālā saimniecība ir tik atpalikusi joma, ka ar vienkāršu reorganizāciju-apvienošanu nebūs līdzēts. Tur ir jāgrūž iekšā miljoni, lai nomainītu veco nokalpojušo ūdens un kanalizācijas infrastruktūru. Tas tagad pēc apvienošanas tā pa īstam tikai izgaismosies. Pašvaldība tādu naudu nevarēs un pēc likumiem nedrīkst guldīt un karts nostūris glābsies kā varēs. Turpinās eksistēt un nepaļauties uz centra labvēlību, kamēr dzīve piespiedīs reorganizēt visu atpakaļ.

    14
  13. izskatās, domes speciālisti ir vienmēr naski uz muldēšanu. Šoreiz viens ‘kadrs” uzdod jautājumu: “Cik pretendentu pieteicās uz domes izsludināto konkursu BŪ valdes locekļiem?” Vispār jau pilsonim parastajam ir zināms, ka visu laiku BŪ iztika ar vienu locekli, kuru domes priekšnieka vietnieks, bijušais “Derpeles” direktors “atvilka” kaut kur no Kurzemes, bez jebkāda konkursa. Izskatās, mūsu šībrīža novada papucis daudz neatpaliek no savulaik Derpeles Feldmaņa darba stila ziņā.

    17
  14. tad kādēļ par to liekēžu uzturēšanu domē ,šoreiz jau par iedzīvotāju nodokļos samaksāto naudu, tu neesi norūpējies tikpat daudz, kā par 12 grāmatvežiem? Vai domes sab. attiecību departamentā to špidrilku, kuras palīdz mūsu daudzajiem speciālistiem komunicēt ar sabiedrību, nav jau vairāk, ieskaitot virsvadītājas un viņu vietnieces?

    13
  15. Par cik tieši grāmatvežu ir kļuvis mazāk pēc novadu apvienošanas? (Ja nu vienīgi par tik, cik paši aizmuka, un vietā nevienu nevarēja atrast) Kas Tev liek domāt, ka šī apvienošana būs citāda? Lētticība turpina pārsteigt.
    Vispār no novada vadības darbošanās aizvien vairāk vemt gribas.

    16
    1
  16. ….visa dzīve vienās reformās un reorganizācijās…šīs beidzās – nāk nākamās. Tā vien škiet, ka iepriekš pie varas bijuši ne visai gudri cilvēki, ka tik aplam reorganizējuši, vadījuši. Nāks nākamie un atkal viss no gala….pilnīgi noteikti

    13
    1
  17. Bauskas domē ir 51(!) grāmatvedis,ekonomisti,kasieri, viņu puspriekšnieki un priekšnieķeļi.
    “ģeniālais” komunālā kolhoza vadonis Jūlijs Cēzars taisās uzlikt ar 2

    14
    1
  18. Reorganizācijas autors ir apmeklējis, garīgi atpalikušo pulciņu tamborēšanā – iegūstot akadēmisko izglītību! Attālums viņam starp smadzenēm un balsi izrādījās milzīgs!

    12
    1
  19. Viens no šī murga galvenajiem uzdevumiem, ja neskaita visiem labi saprotamos, noteikti ir arī atsevišķu uzņēmumu parādu nosegšana un pa šiem gadiem nolaisto un sapūdēto sistēmu izbūve visādās čuhņās, konkrētās izmaksas pārceļot uz maksātspējīgajiem klientiem. Viens uzņēmums, vieni zaudējumi, vieni tarifi…

    12
    2
  20. jo lielāks kantoris, jo nemanāmāk apaug ar liekēžiem un cenas pieaugumu.
    Nu būs “Bauskas latvenergo”, kurš kāsīs naudu uz nebēdu un konkurentu nebūs

    11
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.