Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Tāpat kā Bauskā, arī Siguldā kopšanas un uzturēšanas darbus veiks “Vizii Urban”

Siguldas pilsētas teritoriju kopšanas un uzturēšanas darbus par 569 930 eiro gadā veiks SIA “Vizii Urban”, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja vietnē. Kā “Bauskas Dzīve” jau vēstījusi, arī Bauskā domes izsludinātajā iepirkumā par Bauskas pilsētas apsaimniekošanu un uzturēšanu uzvarējusi šī firma, tai bija lētākais piedāvājums – 1 501 813,84 eiro bez PVN

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ja Siguldas pašvaldībai nebūs pretenziju par uzņēmuma darbu kvalitāti un ja uzņēmums neiebildīs, tad pašvaldība ir tiesīga pagarināt līgumu uz vēl vienu gadu. Maksimālais līguma izpildes termiņš ir noteikts četri gadi.

Siguldas pašvaldība informē, ka uzņēmums darbu sācis šonedēļ.

“Vizii Urban” veiks kompleksu pašvaldības teritoriju uzturēšanu – ikdienas kopšanu, ietvju kopšanu, zāles pļaušanu un vēl citus līgumā paredzētos darbus. Katrai teritorijai iepirkumā ir nodefinētas uzkopšanas prasības un intensitāte, visās teritorijās tā nav vienāda. Pašlaik notiek teritoriju iepazīšana.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pašvaldība skaidro, ka Siguldas pilsētas teritoriju kopšanas un uzturēšanas darbi neattiecas uz iekšpagalmiem, privātīpašumiem un teritorijām, kurām ir savi apsaimniekotāji.

“Vizii Urban” ir viens no 25 “CleanR grupas” uzņēmumiem, kas specializējies pilsētvides apsaimniekošanā.

“CleanR grupas” apgrozījums pagājušajā gadā bija 67,969 miljoni eiro, kas ir par 26,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 18,3% – līdz 4,86 miljoniem eiro.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kompānija “CleanR grupa” reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 346 000 eiro, liecina “Firmas.lv” informācija. “CleanR grupa” obligācijas ir iekļautas biržas “Nasdaq Riga” alternatīvajā tirgū “First North”.

Publicitātes foto no sigulda.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (12)

  1. Kas tas tāds par vajadzīgo mega uzņēmumu ,ka tīrīs vai pus Latviju ?
    Laikam dikti ,,vajadzīgais”

    11
    1
  2. BDz vēl konkursa laikā tika padota informācija, ka iepirkums ir absurds dēļ tā, ka vasarā trotuāru, kas jātīra ir divreiz varāk kā ziemā, respektīvi ziemā netiks tīrīta vismaz pus Bauskas…

  3. no malas izskatās, ka šajos, naudas “apgūšanas” laikos, pie esošās un paredzētās naudas “plūsmas” ar vienu domes mūžīgo uzticību ieguvušo armēņu firmiņas palīdzību visu pienākošos naudu nav iespējams “apgūt”, tādēļ jāmeklē tai palīgi ar zināmu reputāciju, kuras īpašnieku reģistros atrodami “vecā kaluma” kadri, kuri visveiksmīgāk darbojas paši zināt kurā laikā, tad, kad KNABu centās likvidēt vai vismaz padarīt paklausīgu jebkuriem līdzekļiem. To, ko , iespējams, var cerēt dabūt no “CleanR grupa”, nekad nedabūsi no “Vides serviss”, jo privātai firmai parasti ir “privāta” grāmatvedība, iespējas citas…

    12
    1
  4. Lai korumpētos bija jārīko konkurss un jānolaiž asinis VS? Tā ir pierādījumos balstīta informācija?

  5. Sigulda:
    Sauszemes platība: 22 km²
    Iedzīvotāji (2022): 14 539
    Darbus veiks par: 569 930 €

    Bauska:
    Sauszemes platība: 9,9 km²
    Iedzīvotāji (2022): 9 755
    Darbus veiks par: 1 501 813 €

    Jautājums ar ko mēs tik īpaši, ka uzkopšanas darbi izmaksā vairākas reizes dārgāk nekā Siguldā, kas ir arī lielāka? 😁

    16
  6. Ļoti šaubos, ka uzņēmums no citurienes spēs labāk izdrīt darbus Bauskā, nekā vietējie to darīja. Taču tāda ir no augšas diktēta politika – izskaust visu vietējo, gan valsts, gan pašvaldību līmenī.
    Te gan nemākulīgi strādā pašvaldības iepirkumu komisija, kura neprot uzrakstīt vietējiem labvēlīgus iepirkuma nosacījumus. Sekas tam ir paredzamas – ar tīrību un kārtību pilsētā būs sliktāk kā līdz šim bija un nebūs par to no kā paprasīt. . Tāda latviešu daba – svešais tuvāks par savējo.

    9
    1
  7. ja jau par divreiz mazākas teritorijas uzkopšanu Bauskai jāmaksā par miljonu vairāk kā Siguldai (ja Vikentija sniegtā informācija ir ticama), tad mūsu vadoņi kārtējo reizi devušies pa jau “iebrauktām sliedēm”, tām, kuras “ieklāja” ceļā uz Pilsrundāles pienotavu. Būtu jāskatās, kāds konkrētiem darbiem izcenojums vienā līgumā un otrā, ja starpība acīmredzama, būtu attiecīgā depeša jānosūta zināmajam Jēkabam Rīgā. Vien novada domē šoreiz totāls tādu kadru trūkums, kā kādreiz populārais Sašiņš, kā arī, izskatās, kadrus no koalīcijas partiju vidus minētā iestāde ar Jēkabu virsvadībā, ne sevišķi uzmana.

  8. Bauskas kalni un lejas ir četras reizes stāvāki un augstāki kā Siguldā. Ziemā Bauskā ir cetras reizes vairāk sniega kā Siguldā.

    4
    1
  9. Un puķesBauskā izkalst divreiz vairāk, lapas kokiem ir kuplākas un biežāk krīt rudenī, ietves platākas un netīrākas, zāle ne tikai zaļāka, bet arī kuplāka, utml. Bet, ja nopietni, tad kaut kas pavisam nopietni nav kārtībā ar milzīgo līguma summu. BDz vajadzētu papētīt un veidot analītiku, ne tikai uzskaitīt faktus, bet arī papētīt.

  10. Lai salīdzinātu līguma summas, vajag no sākuma saprast vai darbu saraksts/klāsts ir tāds pats vai vismaz salīdzināms. Pēc rakstiem to saprast nevar, bet cik dzirdēts, tad Siguldā tas iepirkums bija dalīts. Atsevišķi parasti ir arī apzaļumošanas/puķu kopšanas utt pakalpojumi, Bauskas gadījumā tas visticamāk ir viss vienā.

  11. puķu kopšanas pakalpojums par miljonu, pie tam divreiz mazākā teritorijā. Būs mums Bauskā sava Pakroja, tikai par budžeta naudu…

    2
    1
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.