Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Bauskā ielu un ietvju tīrīšanas un kaisīšanas darbi tiek sākti naktī; iedzīvotājiem jārēķinās, ka ir ziema

Bauskā šodien sākās intensīva snigšana, sinoptiķi prognozē, ka turpmākajās dienās snigšana turpināsies. Par Bauskas ielu un ietvju uzturēšanu atbildīgais uzņēmums SIA “Vizii Urban” sakopoja spēkus un darīja visu, lai uzlabotu pārvietošanos pilsētā. Tikmēr iedzīvotāji pamanījās norādīt, ka vietām ietves un ielas aktīvi tīrītas arī tad, kad snigšana vēl nebija beigusies, bet citas ielas atstātas novārtā un šķūri nebija redzējušas.  

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

SIA “Vizii Urban” valdes priekšsēdētājs Valdis Purvinskis atklāja, ka piektdien, 12. janvārī, Bauskā ielu tīrīšana un kaisīšana ar pretslīdes materiāliem tika uzsākta pulksten 14. Darbos tika iesaistītas septiņas tehnikas vienības un divas mobilās brigādes.

“Ikdienā Bauskas ielu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem tiek veikta ar divām tehnikas vienībām un viena ir rezervē, gājēju ietves tiek tīrītas ar pieciem traktoriem, kā arī ir izveidotas divas mobilās brigādes. Pēdējo nedēļu laikā Bauskā ielu un ietvju tīrīšanas un kaisīšanas darbi tiek sākti pulksten 2 naktī, lai līdz pulksten 7 ielas būtu tīras un nokaisītas.

Ņemot vērā intensīvo snigšanu, ir iespējams, ka ielas, kas tika notīrītas, atkal noklāj sniega sega. Tomēr ilgstošas snigšanas laikā ietves un ielas tiek tīrītas atkārtoti un kaisītas ar pretslīdes materiālu, ja ir tāda nepieciešamība. Tāpat tās tiek tīrītas un kaisītas pēc snigšanas,” stāsta V. Purvinskis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Ik pa posmiem prāvas sāls kaudzītes uz Bērzkalnu gājēju ietves. Foto:www.bauskasdzive.lv

Bauskas novada apvienības pārvaldes vadītājas vietniece Dace Šķiliņa atzīmēja, ka saskaņā ar līgumu ielas un ietves jānotīra četru stundu laikā pēc snigšanas.

“Jau šodienas snigšanas laikā pilsētvides uzturētāja tehnika bija ielās, uzņēmums cīnījās, jāsaprot, ka ziema ir ziema un ar šo auksto gadalaiku ir jārēķinās. Ja konkrētajā mirklī puteņo, tad skaidrs, ka momentā notīrīts nebūs. Ar darba veicējiem ir atrunāts, ka sāk no centrālajām vietām, bet pēc tam tiek tīrītas mazākas nozīmes teritorija,” stāsta D. Šķiliņa.

Viņa apliecināja, ka šodien pati izbraukusi vairākus maršrutus un secināts, ka būtisku aizrādījumu nav.

“Kritikai nav vietas, jo snigšana vēl turpinājās. Redzējām, ka uzņēmums strādā, ja būtu situācija, ka vispār neko nedara un gaida, kad putenis mitēsies, tad protams tiktu aizrādīts. Ir bijušas situācijas, kad nokrišņi ir beigušies, bet astoņos no rīta vēl daļa nav notīrīta. Šādās reizēs komunicējam ar pārstāvjiem, norādām uz posmiem, kur darbi jāpaveic. Strādājam pie tā, lai būtu labāk,” tā D. Šķiliņa.

Mūsas gājēju tilts Bauskā. Foto: www.bauskasdzive.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (14)

  1. Ar vides servisu nebija sarkanais paklājs uzklāts, toties pilseta tika regulāri tīrīta, tagad var redzēt kāpēc uzvarēja vizi , jo lētāk taču notīrīt vai reti to darīt vides servis vakaros pat tīrīja ietves, te Rīgas kungi tikai rīta pusē kaur ko pagrūsta sniegu, bet pa dienu ir sasnidzis un cilvēku vakaros brien pa netīritam ietvēm un netīrītiem ceļiem no darba uz mājām, un no rītiem ar pavirši vis tiek tīrīts.

    20
    5
  2. Es uzskatu, ka šī firma ir katastrofa. Vakar normāli paiet nevarēja, varbūt gliemeža ātrumā un ar radzēm tupelēs. Jā, paldies pašvaldība – es arī saprotu, ka ir ziema, bet vajag padomāt arī par CILVĒKIEM!

    13
    2
  3. A klau jus divana pirdeji moška atnaciet un paši pastradajiet ne? Kapec jus bauskas iedzīvotāji vienmer tos darbiniekus nodiršat viņi cenšas prieks jums vini jau nav vainigi ko vadiba pasaka to ari dara. Un nav iespejams tik atri un tik vienkarsi vissu izdarit ka no malas liekas.
    Un kad bija videss servis jus tapatas dirsāt kad bija slikti un vizi urbana strada tie pasi cilveki kas vides servisa. Droši ejiet sarunajiet ar kadu stradnieku iedos pabraukt moska tad klusesiet!
    Biju labakas domas par bauskas cilvekiem kauns!

    8
    16
  4. Varbūt arī strādā Vides servisa cilvēki, bet dara darbus kā Vizii Urbans liek. Un Vides servisam to stradnieku bija uz pusi vairāk plus tehnika. Tagad es neredzu strādniekus, bet tik tehniku. Tad jau tikpat labi robotus palaist. Varbūt pašvaldība lai investē robotos un nebūs līgums jāslēdz. Turklāt ielas ir tā pārsālītas,piemēram, dažviet vecpilsētas ietves ir palaga baltumā, nu cik var sālīt!

    11
    4
  5. domei uzrakstīt saistošos noteikumus, kuros minēt, ka arī gājējiem jāievēro pārvietošanās ātrums ņemot vērā meteroloģiskos apstākļus, trotuāru stāvokli un savu apavu “tehnisko stāvokli”. Kā saka- viss pašu rokās, tāpat kā braucējiem. Ja neesi sagatavots konkrētiem pārvietošanās apstākļiem- paliec “garāžā”

    2
    4
  6. Nu ko man normāli helly hansen apavi ar labu protektoru, bet šodien nomaucos un tā ka maz nelikās,apakšā bija viens ledus. Vairākas reizes nācās slidināties, ko Tu iesaki – naglas dzīt? Kā izpaužās tava sagatavotība? Varbūt pats ar auto tik pārvietojies un Bauskas ielas neesi kājām izbaudījis.

    7
    3
  7. Aprobežotie Bauskas iedzīvotāji, kaut reizi kāds pateiktu paldies tiem cilvēkiem, kas šo smago darbu dara naktīs, jebkuros nelabvēlīgos laika apstākļos, kamēr jūs guļat siltās gultiņās.Jāatzīmē, ka tas nav sapņu darbs un nevajadzētu nomelnot cilvēkus, kas to dara! Jo vairāk jūs nomelnosiet, jo mazāk darbiniekiem būs stimuls priekš jums censties, varēsiet paši iet ar lāpstām ielās! Ja paši būtu nodarbināti ar saviem darbiem, tad neskatītos citam uz papēžiem un ne bildētu katru sāls čupiņu uz taciņas un pie pirmās izdevības sūdzēties.Iemācieties paslavēt, nevis tikai nopelt! Negatīvi uztverot visu apkārtējo paši sevi gremdējat depresijā un būs jālieto antidepresantus!

    7
    4
  8. arī šodien no rīta visas ielas garumā nobrauca Vizzi Urban kaisītājs ar neieslēgtu agregātu, un tā jau pēcpusdiena un primāri gājējiem paredzētā iela nav “kaisāmo materiālu” redzējusi.

  9. Esmu Bauskas iedzimtā jau 67 gadus. NEKAD iepriekš Bauska nav bijusi tik netīra un nekopta kā pēdējo 2 gadu laikā. Un nav ko kaunināt neapmierinātos! Bauskai nav kārtīga saimnieka, tas ar neapbruņotu aci redzams. Vasaras karstumā puķpodos nelaistītās, nokaltušās puķes, baismekļu festivāla laikā izdangātais pilskalna parks, netīrītās ielas un ietves – tas tikai pēdējo mēnešu laikā. Jācer, ka nākamā gada pašvaldību vēlēšanās vēlētāji nebūs akli auni!

    12
  10. Tieši tā – SAVS DARBS IR JĀDARA KĀRTĪGI. Ja reiz tādu darbu dari. Nav te ko bāzt sejā frāzes- aprobežotie Bauskas iedzīvotāji, kaut reizi kāds pateiktu paldies tiem cilvēkiem, kas šo smago darbu dara naktīs! Kurš ir tas smagais darbs? Es saprotu Vides serviss sētnieces gados cēlās agri un ar lāpstām, slotām rūpējās, lai ir tīrs un neslīd. Protams, JUMS ir ērtāk nokaisīt ar sāli, nevis slapju muguru ar lāpstu tīrīt trotuāru, un pie šādas stratēģijas pieturēties. Turklāt tik ļoti smagi tajā kabīnē braukt, cik reižu man garām pabraukts tā saltiņš vai cits sūds mutē. Varbūt Jūs tur zālīti pīpējat un kaifojat?! Te viens runāja par robotiem, mierīgi var iepirkt un palaist robotus, un nevajadzēs jums gānīt, ka aprobežoti un būsi palicis bez darba.

  11. Kā teica mūsu priekšstāvis-nav ko staigāt , kur “sabirušas lapas”😂pārfrāzējot šo spārnoto teicienu ziemas sezonai. Esam radoši.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.