SIA «Iecavnieks» sākusi jaunas produkcijas – smalcinātu linsēklu – ražošanu. Šis produkts ir iegūts no Latvijā audzētām augstas kvalitātes sēklām, skaidro sabiedrības direktors Dainis Lagzdiņš.
SIA «Iecavnieks» sākusi jaunas produkcijas – smalcinātu linsēklu – ražošanu. Šis produkts ir iegūts no Latvijā audzētām augstas kvalitātes sēklām, skaidro sabiedrības direktors Dainis Lagzdiņš. Viņš atcerējās, ka ideja par linsēklu izmantošanu radusies jau sen. «Iecavnieks» tagad ražo linsēklu eļļu, un, tās izspiedas īpaši apstrādājot, top jaunais produkts. Vispirms jaunumu piedāvāja Vidzemē, kur lini ir populāra kultūra. Smalcinātās linsēklas šeit pamanītas ātri. Arī «Elvi» veikalos, tostarp Bauskā, tās jau pārdod. Drīz linsēklas sāks tirgot «Rimi».
Zinātnieku pētījumos atzīts, ka linsēklas veicina asinsrites sistēmas veselību, normalizējot holesterīna līmeni, stabilizē gremošanas sistēmas darbību, jo satur šķīstošas un nešķīstošas šķiedrvielas. Jaunākajās pētniecības programmās skaidro linsēklu noderību arī onkoloģisko slimību preparātu gatavošanā.