Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

VIDEO: Lietuvā sākas plaša lauksaimnieku protesta akcija; Viļņā gaida 850 tehnikas vienību ierašanos

Viļņā otrdien sāksies zemnieku protesta akcija, kuras laikā Lietuvas galvaspilsētā zemnieki no visas valsts ieradīsies ar lauksaimniecības tehniku un kuru Lietuvas Lauksaimniecības padome plāno turpināt līdz piektdienai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lietuvas Lauksaimniecības padomes priekšsēdētājs Igns Hofmans informēja, ka pirmdien lauksaimnieki no visas Lietuvas sākuši ceļu uz galvaspilsētu, kuras gaidāma 850 tehnikas vienību ierašanos.

Lauksaimniecības padome otrdien gatavojas veikt tehniskos un sagatavošanās darbus Viļņā, pulcējoties pie valdības nama, kur trešdien un ceturtdien plāno piketu ar apmēram 2000 cilvēku piedalīšanos. Saistībā ar protesta akciju gaidāmi satiksmes ierobežojumi Viļņas centrā.

Šakiu apkaimes lauksaimnieki jau četros no rīta izbrauca uz galvaspilsētu. Video: Šakiu lauksaimnieku organizācija

Protesta akcija formāli noslēgsies piektdien, tomēr zemnieku ir gatavi jauniem protestiem, teica Hofmans.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lauksaimnieku mērķis ir pievērst uzmanību sarežģītajai situācijai, sabiedrības sašķeltībai, būtiskām atšķirībām starp pilsētām un laukiem.

“No lauksaimniecības politikas ir atkarīga ne tikai Lietuvas lauksaimnieku darbība un dzīve, bet arī valsts iedzīvotāju nākotne kopumā: pārtikas cenas, pārtikas kvalitāte, pārtikas piegāde un nekaitīgums, kā arī valsts iedzīvotāju sociālā un ekonomiskā labklājība,” uzsvēra Hofmans.

Kā teica padomes vadītājs, gaidāms, ka protestētāji tiksies gan ar vides ministru Simonu Ģentvilu, gan ar lauksaimniecības ministru Ķēstuti Navicku, kurš nedēļas sākumā atrodas vizītē Briselē, bet ceturtdien varētu tikties ar lauksaimniekiem Viļņā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ceturtdien gaidāms Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas paziņojums saistībā ar esošo situāciju lauksaimniecībā.

Lauksaimniecības padomei pievienojusies arī Privāto mežu īpašnieku asociācija, kura šomēnes organizēja kokvedēju piketu Kauņas rajonā. Uz Viļņu dodas arī 50 mežistrādes mašīnas, kas Viļņas centrā atradīsies divas dienas.

8.janvārī lauksaimnieki visā Lietuvā iededza ugunskurus, lai protestētu pret valdības lauksaimniecības politiku, akcīzes nodokļa palielināšanu sašķidrinātajai naftas gāzei, daudzgadīgo pļavu atjaunošanu, kā arī aicināja risināt piena nozares krīzi un citas problēmas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Todien padomes delegācija tikās ar Lietuvas premjerministri Ingrīdu Šimonīti, lauksaimniecības ministru un vides ministru. Lai gan pēc tikšanās Hofmans to raksturoja kā diezgan konstruktīvu un sacīja, ka ar Šimonīti ir panākta vienošanās par kopīgu lauksaimnieku problēmu risināšanu un kārtējo tikšanos martā, dažas dienas vēlāk lauksaimnieki paziņoja par protesta akciju Viļņā.

11.janvārī Lietuvas lauksaimniecības padomes pārstāvji tikās ar Eiropas Savienības lauksaimniecības komisāru Janušu Vojcehovski, kurš solīja piedāvāt risinājumus pastāvīgo pļavu atjaunošanai. Otrdien viņam plānots par to runāt ar Lietuvas lauksaimniecības ministru Navicku.

Foto: Šakiu lauksaimnieku organizācija

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (8)

  1. Vārdu sakot nodarbosies ar reketu pret valdību.Tad kas viņiem īsti nepatīk?Kas slikts daudzgadīgo zālāju platībām?

    1
    5
  2. Protestēt,protestēt,vietējie pāķi grib vēl lielākas pārtikas cenas.Tagadējās par mazām liekas?

    2
    2
  3. Protestejiet vien , tikko bija Davosas sabats , jaunās vadlīnijas tika apstiprinātas , un visām koloniālajām pašpārvaldēm būs uzdotas pildīšanai .

    3
    1
  4. mums tapat nekas nebus, lielie Eiropas magnati lauksaimnieki cīnās un protestē- tie ari nosmels visu krējumu, mums ta atmetīs kārtējo reizi pabiras,.,

  5. Poļu āboliem nav ne vainas, Spānijas gurķi un tomāti ar bez īpašas atšķirības no mūsejiem, bet cenas mūsu vietējai produkcijai gan iet pēc zelta indeksa. Arī Lietuvas lauksaimniecības produkti letāki, vai tad tie kaitīgāki par mūsējiem? Mums baušķiniekiem tak vajadzētu būt pilnīgi vienalga, vietējie vai leišu, jo leišu vai blakus sētā, vai tās bietes un kartupeļi ir tik gudri, ka zina kur robeža, tas pats, kas te, tas pats leišos. Bet pateikšu priekšā, kur atšķirība, leišos laukus vēljoprājam ar veciem, maziem, ziliem traktoriņiem apkalpo, bet mūsu bāleliņi grib jaunākos Johndeer un visas dārgās tehnikas izmanto, kuras nav spējīgi atpelnīt, tapēc cenas augstas un mēģina iestāstīt , ka Latvijas produkcija labāka un japērk tikai tā, un valdības naudiņu vajag, lai kredītus atmaksātu. Realitāte vajadzētu likvidēt visas subsīdījas un atbalsta prgrammas šiem pseido zemniekiem, lai izdzīvo stiprākais, labākais un izdevīgais latvietiem!!!

    2
    2
Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.