Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Rīko Bauskas novada NVO forumu “Vairāk jaudas”

Sestdien, 27. janvārī, Bauskas Kultūras centrā notiks otrais Bauskas novada nevalstisko organizāciju (NVO) un iedzīvotāju iniciatīvu forums “Vairāk jaudas”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Forumā organizatori aicina piedalīties gan reģistrēto biedrību un nodibinājumu, gan neformālo iedzīvotāju grupu pārstāvjus, kā arī interesentus, kuri vēlas aktīvāk iesaistīties vietējās kopienas sabiedriskajā dzīvē. Forumā būs iespēja saņemt aktuālo informāciju par Bauskas novada pašvaldības atbalstu 2024. gadā un finansējuma iespējām dažādām NVO iniciatīvām. Varēs ieklausīties viedokļos un pieredzes stāstos par iedzīvotāju padomju darbību.

Foruma noslēgumā paredzēts atskatīties uz aizvadītajā gadā īstenotajām iniciatīvām. Tāpat tiks godināti veiksmīgākie projektu realizētāji. Iecerēta arī diskusija par iedzīvotāju konsultatīvajām padomēm kā instrumentu sabiedrības līdzdalībai.

“Šis būs labs brīdis, lai tiktos ar aktīvajiem Bauskas novada iedzīvotājiem, dalītos pieredzē, veiksmes stāstos un domātu, kā pārvarēt izaicinājumus. Forums būs papildu iespēja iepazīties un saliedēties ar citiem līdzīgi domājošiem aktīvistiem. Esam pārliecināti, ka ar vienu labu ideju var „iededzināt” neskaitāmas „lampiņas”, kas dod vairāk jaudas, gaismas un kopīga labuma!” vēsta rīkotāji.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Interesenti forumam aicināti pieteikties, zvanot pa tālruni +371 29150388 (Laura Almane).

Pasākumu organizē Bauskas novada pašvaldība sadarbībā ar Zemgales NVO centru, līdzfinansē Kultūras ministrija.

Atgādināsim, ka pirmais Bauskas novada NVO forums tika rīkots pērn Iecavā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Vietējās kopienas vislabāk var saprast, kas uz vietas vajadzīgs. Tās neierobežo birokrātiskie šķēršļi. Sabiedrība kļūst iecietīgāka, var attīstīt vietējās iniciatīvas, līdz ar to mūsu dzīve uzlabojas. Redzams, ka vislabāk to realizēt sociālajā jomā, kur cilvēkiem, kam visvairāk vajag palīdzību, nevalstisko organizāciju sektors ir tas, kas to var vislabāk organizēt. Bauskas novada pašvaldība aizvien domā par to, lai iesaistītu sabiedriskās organizācijas šādu uzdevumu izpildē, nododot funkciju veikšanu nevalstiskajām organizācijām. Domājām par jaunatnes jomas, sociālās jomas projektiem, citām lietām – kultūrā, amatiermākslā un tamlīdzīgi, ko varētu nodot biedrībām. Atsevišķa tēma ir sociālā uzņēmējdarbība, kas daudziem ļautu iekļauties sabiedrībā, kad nevar iet ierastā darba tirgū, bet šeit jāatrod sava vieta,” pagaājušā gada pasākumā pauda Bauskas novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis.

Sanākušie varēja uzklausīt dažādus pieredzes stāstus no NVO, gan tādām, kas īstenojušas savus projektus gan kaimiņu novados, gan Bauskas novadā. Par pieredzi Sēlijā stāstīja Daina Alužāne un Ieva Jātniece, savukārt par Bauskas novada pieredzi runāja trīs vietējo organizāciju pārstāvji.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (3)

  1. Kā jūs domājat, Oķim par to dižo atklāšanas runu algu dubultā aprēķinās, kā brīvdienā pienākas?

  2. Ja nevalstiskās organizācijas saņem atbalstu no pašvaldības, tad jau tas ir no mūsu nodokļiem.

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.