Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

“Bite Latvija” Bauskā šogad uzstādīs jaunas bāzes stacijas tīkla pārklājuma stiprināšanai

Mobilo sakaru operators SIA “Bite Latvija”  šogad tīkla infrastruktūras uzlabošanā, tostarp 5G attīstībā, plāno investēt 20,5 miljonus eiro.  Plānoto darbu ietvaros šogad tīkla kapacitāte tiks stiprināta arī Bauskā, kur ir liels patērēto datu apjoms un tīklā pieslēgto ierīču skaits, portālu informēja kompānijas pārstāvji.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Plānots, ka līdz šā gada beigām “Bite Latvija” 5G tīkls būs pieejams 75% Latvijas iedzīvotāju.

Kopumā “Bite Latvija” šogad plāno izbūvēt vēl 70 jaunu bāzes staciju tīkla pārklājuma stiprināšanai uz autoceļiem, pilsētās un lauku teritorijās. Ar Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāja “Ericsson” tehnoloģijām iecerēts modernizēt 200 tīklā jau esošo bāzes staciju. Paredzēts, ka līdz gada beigām 550 uzņēmuma bāzes staciju būs aprīkotas ar 5G tehnoloģiju.

“Pērn esam mērķtiecīgi attīstījuši nākamās paaudzes mobilo sakaru tīklu, būtiski fokusējoties uz 5G ieviešanu. Martā paziņojām par “Bite” 5G tīkla aktivizēšanu, sākot piedāvāt 5G pakalpojumus, un šobrīd tas pieejams jau miljonam Latvijas iedzīvotāju. Redzam, ka tos aktīvi izmanto gan privātpersonas, gan uzņēmumi visā Latvijā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Salīdzinot ar 2023. gada pavasari, šobrīd mobilo datu patēriņš “Bite” 5G tīklā ir audzis par vairāk nekā 100 %, spilgti atspoguļojot mobilo sakaru un interneta nozīmi kā iedzīvotāju, tā uzņēmumu vidū.  Šogad turpināsim vērienīgu “Bite” 5G tīkla attīstību, līdz gada beigām nodrošinot 5G pieejamību teju visiem valsts iedzīvotājiem,” uzsver Arunas Mickevicius, “Bite Latvija” ģenerāldirektors.

Pagājušajā gadā uzņēmums 46 jaunas bāzes stacijas, to kopskaitam šobrīd sasniedzot 1029. Jaunas bāzes stacijas uzstādītas Rīgas apkaimēs, Mārupē, Jūrmalā, Jelgavā, Liepājā, Ventspilī, Siguldā, Kuldīgā, Daugavpilī un citās blīvi apdzīvotās vietās, kur ir ne vien augsts mobilo datu patēriņš, bet arī liels skaits tīklā pieslēgto ierīču. Tikmēr ar jaunākajām “Ericsson” tehnoloģijām pērn modernizētas 205 bāzes stacijas.

“Pateicoties 5G tehnoloģijai un tīkla modernizācijai, mēs ne vien pērn esam kāpinājuši mobilā interneta ātrumu par 30 %, bet arī varam sniegt augstas kvalitātes interneta pakalpojumus pat vietās, kur šobrīd nav optiskās šķiedras pieslēguma. Šogad turpināsim pilnveidot tīkla pārklājumu visā Latvijā, tai skaitā pilsētās un reģionos.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Proti, plānoto darbu ietvaros tiks uzlabota tīkla kapacitāte Rīgā, Saulkrastos, Lielvārdē, Ogrē, Jelgavā, Bauskā, Jēkabpilī un citviet, koncentrējoties gan uz apdzīvotām vietām ar vislielāko iedzīvotāju skaitu un lielāko patērēto datu apjoms, gan uz vietām, kur nav pieejams optiskais internets,” komentē A. Mickevicius.

Jau ziņots, “Bite Latvija” 2022.gadā strādāja ar 149,824 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 1,1% un bija 22,252 miljoni eiro.

Kompānija “Bite Latvija” reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 99 085 286 eiro. “Bite Latvija” vienīgā īpašniece ir Lietuvas “Bite Lietuva”, kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas “Providence Equity Partners” uzņēmums.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (4)

  1. Jā, Bites internets Bauskā ir reti sūdīgs. Dienā var iztikt, bet vakarā, kad visi saslēdzas, tad nokrīt līdz 2 Mbit – senā Lattelekom DSL līmenī.

    8
    1
  2. epasta jau pienaca ziņa, ka no marta vel pa 1,85 pieaugs cena., sakara ar 5 GĀ, un tiri piri.,.(( nu rijīgi kā vieni velni.,.((

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.