Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Bauskas novads līdzdalības budžetam atvēlējis 165 000 eiro

Bauskas novada pašvaldība šogad līdzdalības budžetam atvēlējusi 165 000 eiro, portālu informēja pašvaldībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pašvaldību likums paredz, ka līdzdalības budžets katrā Latvijas pašvaldībā tiks ieviests no 2025.gada 1.janvāra, bet Bauskas novada pašvaldība līdzdalības budžeta ideju konkursu sāks organizēt jau 2024.gadā, turpmāk katru gadu sabiedrības rosinātu teritorijas attīstības projektu īstenošanai atvēlot ne mazāk kā 0,5% no pašvaldības vidējiem viena gada iedzīvotāju ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa faktiskajiem ieņēmumiem.

Ikvienam iedzīvotājam no 16 gadu vecuma būs tiesības iesniegt idejas un balsot par to realizēšanu. Viena projekta realizēšanai piešķirs ne vairāk kā 1/3 daļu no kopējā līdzdalības budžeta summas.

Paredzēts, ka līdzdalības budžeta konkursa gaitā iedzīvotāji iesniegs projektus, sabiedrība par tiem balsos, savukārt pašvaldība apstiprinātās iniciatīvas īstenos.

Interesenti par līdzdalības budžetu un šī finansējuma sadales konkursa gaitu tiks informēti seminārā, kas notiks piektdien, 2.februārī. plkst.13 novada domes ēkā Uzvaras ielā 1. Seminārā varēs piedalīties arī tiešsaistē: https://bauskasnovadapasvaldiba.my.webex.com/bauskasnovadapasvaldiba.my/j.php?MTID=mc249ee8fd4694b6587dfea410e66097d

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (2)

  1. par kādreiz likvidēto “labo lietu” restaurāciju- “deputātu kvotu” atjaunošanu pirms kārtējām pašvaldību vēlēšanām.

  2. Tik birokrātisku samudžinājumu grūti atrast. 45 dienu laikā iesniedzu profesionàlu tāmi,vizualizāciju,plānus.Ja pats nemāku,jaut jsm samaksāju. Tad 14 dienas dīvaina balsošana,uzvar ne labākais projekts,bet tas,kura saimnieks labāk pārvalda sociālo tīklu mārketingu. Tad 60 dienu laikā no iesniegšanas atbilde. Pagājis jau gandrīz pusgads. Un tad dome 2 gadu laikà uzliks manu soliņu nu piemēram. Mūsdienu superātrajā laikā nu tā…

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.