Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

NĪN maksāšanas paziņojumus izsūtīs līdz 15. februārim; šogad Bauskas novadā plāno iekasēt 4,21 miljonu eiro

Bauskas novada pašvaldības nodokļu inspektori šobrīd aprēķina nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) 2024. gadam. Maksāšanas paziņojumi iedzīvotājiem tiks izsūtīti līdz 15. februārim, portālu informēja Bauskas novada domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Bauskas novada pašvaldība aicina līdz šī gada 7. februārim visus nekustamā īpašuma īpašniekus, kuriem šāda iespēja ir, bet kuri to vēl nav izmantojuši, pieteikties elektroniskai maksāšanas paziņojumu saņemšanai. Tas ļautu ietaupīt gan pašvaldības līdzekļus par pasta pakalpojumiem, gan papīru, kā arī nodrošinātu, ka maksāšanas paziņojumu persona saņem neatkarīgi no savas atrašanās vietas.

Pieteikties maksāšanas paziņojumu saņemšanai pa e-pastu var portālā epakalpojumi.lv sadaļā “Nekustamais īpašums”, autorizējoties un izvēloties pakalpojumu “E-pasta un SMS pieteikums”. Tāpat ir iespēja elektroniski parakstītu iesniegumu nosūtīt uz e-pasta adresi pasts@bauskasnovads.lv, savukārt parakstītu iesniegumu papīra formātā var nosūtīt pa pastu, adresējot to pašvaldībai, vai iesniegt klātienē kādā no Bauskas novada valsts un pašvaldības vienotajiem klientu apkalpošanas centriem (VPVKAC).

Ja persona jau ir aktivizējusi savu e-adreses kontu portālā latvija.lv, papildu darbības nav jāveic, jo visi dokumenti tiks automātiski nosūtīti uz šo digitālo pastkastīti.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pašvaldība NĪN maksāšanas paziņojumu izsūtīs elektroniski uz NĪN maksātāja norādīto e-pasta adresi vai e-adresi vai pa pastu. Ja NĪN maksātājs paziņojumu nebūs saņēmis līdz 15. februārim, saskaņā ar likumu “Par nekustamā īpašuma nodokli” mēneša laikā par to rakstiski jāinformē pašvaldība. Svarīgi – pat ja paziņojums nav saņemts, NĪN maksātājs saskaņā ar šo likumu ir atbildīgs par pilnīgu nodokļa nomaksāšanu noteiktajā laikā un, iestājoties nodokļa nomaksas termiņam, nav tiesīgs aizbildināties, ka maksāšanas paziņojumu nesaņēma.

NĪN var maksāt avansā, samaksājot visu aprēķināto summu gan par ēkām, gan par zemi līdz pirmajam maksājuma termiņam, vai pa daļām līdz norādītajiem termiņiem.

NĪN maksājumu var veikt internetbankā, rūpīgi pārliecinoties par konta atbilstību un to, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu, kā arī maksājuma mērķī precīzi norādot nodokļa maksātāja personīgā konta numuru par zemi un ēkām, īpašuma adresi vai kadastra numuru, par kuru veikts maksājums.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Taču visērtāk NĪN nomaksāt, izmantojot portālu www.epakalpojumi.lv vai www.latvija.lv, jo tur ir pieejami pašvaldības banku konti NĪN samaksai, turklāt nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija.

Neskaidrību vai nesaņemta maksāšanas uzdevuma gadījumā Bauskas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus sazināties ar nodokļu inspektoriem.

Saskaņā ar pašvaldības sniegto informāciju 2023. gadā Bauskas novadā NĪN iekasēti 4, 47 miljoni eiro. 2024. gadā Bauskas novada pašvaldības budžetā ieņēmumi no NĪN plānoti 4,21 miljons eiro.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (4)

  1. Tas tik būs kampiens 4,2 mīlīši! Nu tā dzīve kādam sitīs augstu vilni! Sāks atkal mītiskus projektus! Prēmijas visiem deputātiem un tā tālāk!

    13
    1
  2. Nav jēgas pieteikties elektroniski ja maksā par citu personu un tu nezini šīs personas nodokļu maksātāja konta numuru.Kur es izraušu šo numuru?!

  3. Ieviesiet vel nīn parmaksu,vai tamlidzigu azartspelu cienigu pufeli…..sajuta ka driz kads griezis pudeli,kam nu tiks plus a kam meimere????

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.