Šoreiz savas receptes piedāvā iecavniece Anita Rozenfelde. Viņas kulinārijas noslēpumi var noderēt ikvienai namamātei.
Šoreiz savas receptes piedāvā iecavniece Anita Rozenfelde. Viņas kulinārijas noslēpumi var noderēt ikvienai namamātei.
«Ātrā zupa»
Nomizoju kartupeļus, nomazgāju, sagriežu klucīšos, beru katlā, pārleju ar karstu ūdeni, lieku vārīties. Kamēr kartupeļi top mīksti, sagriežu svaigu vai žāvētu speķi, to mazliet apcepu, pievienoju divas ēdamkarotes kviešu miltu un karsēju, kamēr milti ir brūni. Kad kartupeļi mīksti, zupai pievienoju speķi, sabrūninātos miltus, visu samaisu, uzvāru, pievienoju sāli pēc garšas, un zupa gatava.
Sēņu salāti
3 kg novārītu sēņu, 2 kg sarkanās paprikas, 0,5 l eļļas, 0,5 l tomātu mērces (parastās).
Novārītām sēnēm pievieno papriku, kas sagriezta sīkos gabaliņos, pielej eļļu, sāli un liek sautēties, līdz paprika mīksta. Beigās pievieno tomātu mērci, visu rūpīgi izmaisa. Gatavo masu liek izkarsētās puslitra burkās un sterilizē 30 minūšu 80 grādu temperatūrā.
Alus cepumi
1 glāze alus, 250 g margarīna, 100 g cukura, 3 glāzes miltu.
Alu uzsilda, pieber cukuru, izmaisa. Margarīnu izkausē, pievieno alu, miltus un izmīca viendabīgā masā. To liek ledusskapī uz 15 – 30 minūtēm. Tad mīklu iz- rullē plānā kārtā un izspiež cepumus sev vēlamā formā. Jo cepumi būs plānāki, jo būs kraukšķīgāki.