Klāt laiks, kad katru, kurš nav bijis slinks, dārzs mielo un lutina – briest gurķi, sīpoli, sviesta pupiņas un kāposti.
Klāt laiks, kad katru, kurš nav bijis slinks, dārzs mielo un lutina – briest gurķi, sīpoli, sviesta pupiņas un kāposti.
Cukini kabacis ir īsts brīnumdārzenis, kas neapnīk, un to var izmantot visdažādāko ēdienu gatavošanai. Izmēģiniet cukini zupu. Smalki sakapā 1 sīpolu, 2 daiviņas ķiploku, pusi dzeltenās paprikas, vienu vidēji lielu cukini un visu apcep eļļā zeltainu. Pievieno tomātu biezeni, buljona klucīti un litru ūdens. Kad virums uzvārījies, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Šķīvī pievieno skābu krējumu, zaļumus.
Karsts un auksts gards ir pildīts cukini. Gareniski uz pusi pārgrieztus kabačus, kam izņemtas sēklas, piepilda ar pikantu gaļu un vārītu rīsu masu, kam bagātīgi pievieno sīpolus un ķiplokus. Kabaču pusītes liek sautējamā traukā un sautē cepeškrāsnī. Variācijas – veselus, nelielus (nemizotus!) kabačus 5 min vāra sālsūdenī, pēc tam atdzesē un pārgriež, sagatavo pildīšanai, kam izmanto saceptu gaileņu vai šampinjonu masu.