Dārzā, līdzās vasaras mājiņai, nereti izbūvē arī kamīnu. Jūlija novakarēs pie tā jauki sildīties, kā arī iespējams tajā pagatavot ko garšīgu.
Dārzā, līdzās vasaras mājiņai, nereti izbūvē arī kamīnu. Jūlija novakarēs pie tā jauki sildīties, kā arī iespējams tajā pagatavot ko garšīgu.
Kamīnu ēdiena gatavošanā parasti izmanto, cepot šašliku. Ievietojot kamīna gailošajās oglēs čuguna pīles katlu, kurā kārtās saliek tikko no dobes rautus, nomazgātus burkānus, kartupeļus, sīpolus, kāpostus u. c. dārzeņus (pārlej ar nelielu ūdens daudzumu, uzber sāli), pēc stundas baudīsit burvīgu sautējumu. Dārza kamīnā var sadedzināt arī visus degošos atkritumus, bet pelnus izkaisīt dārzā.
Ja dārzā nav kamīna, daudzveidīgi izmantojama grila krāsniņa jeb barbekju (angliski ‘berbeque’), ko var nopirkt saimniecības preču veikalos un degvielas uzpildes stacijās. Nepieciešamas tikai gailējošas ogles, lai pagatavotu gardus ēdienus.
Pats ierastākais barbekju ēdiens ir ceptas ribiņas, ko neiesaka grilēt jēlas ilgā cepšanās laika dēļ. Tāpēc tās iesaka iepriekš iemarinēt un pasautēt. Tad dārzā uz oglēm tās izcepjas brūnas un kraukšķīgas. Dārza grilā lieliska izcepas marinēta vistas fileja, ko uz iesma dur kopā ar sīpola ripiņām, tomātu, kabača ripiņu vai rupjmaizi, kas ierīvēta ar ķiploku.
Izmēģiniet kādu no šiem ēdieniem, un mājās virtuves plīts krietnu laiku varēs atpūsties!