Lai pagatavotu labu ēdienu, vajadzīgi ne tikai svaigi produkti, bet arī piemēroti virtuves trauki.
Lai pagatavotu labu ēdienu, vajadzīgi ne tikai svaigi produkti, bet arī piemēroti virtuves trauki.
Sevišķi noderīgas ir pannas un katli ar īpašu pārklājumu, kas ļauj izcept gaļu, saknes un dārzeņus bez taukiem un eļļas.
Liesas jaunlopa vai cūkas gaļas šķēles izklapē, liek plastikāta maisiņā, kur ieber ēdamkaroti «Vegetas» vai cita garšvielu maisījuma, kas paredzēts gaļas marinēšanai, pievieno ēdamkaroti eļļas. Visu labi samīca un atstāj apmēram stundu. Ledusskapī nav jāliek. Rupjos gabalos sagriež sarkano sīpolu, puravu, papriku, puķkāpostu sadala rozetēs. Var izmantot arī saldētu dārzeņu maisījumu.
Sausu pannu uzsilda uz nelielas (!) uguns vismaz desmit minūšu. Gaļas šķēles apcep, līdz tās ir brūnas no abām pusēm un iedurot izdalās bezkrāsaina sula. Uz šīs pašas pannas, gaļu pastumjot vienā malā, uzber dārzeņus. Tad pannai uzliek vāku un cep, līdz dārzeņi ir gatavi. Ēdot var pievienot mazkaloriju majonēzi.
Vasarā šādu ēdienu viegli pagatavot dārza grilā, gaļu un dārzeņus cep uz restītēm.