Pašlaik visvairāk cūkgaļas Latvijā ieved no Vācijas, Polijas un Francijas, vienā nedēļā aptuveni 60 tonnu.
Pašlaik visvairāk cūkgaļas Latvijā ieved no Vācijas, Polijas un Francijas, vienā nedēļā aptuveni 60 tonnu. Šo gaļu lielākoties izmanto pārstrādei. Putnu gaļu Latvijā ieved no Nīderlandes un ASV. Tā informē sanitārās robežinspekcijas Grenctāles kontrolpunkta priekšniece Rita Ozoliņa.
Piena produkti uz Latviju ceļo no Dānijas, Polijas un Nīderlandes, aptuveni 4 tonnas nedēļā. Mūsu valsts daudz saldējuma iepērk Lietuvā, kā arī Francijā, Vācijā, Polijā. Vienu reizi nedēļā caur Grenctāles kontrolpunktu Latvijā ieved 9 – 10 tonnu saldējuma. Pārsvarā to izmanto, lai paplašinātu piedāvātās produkcijas klāstu, nevis tādēļ, ka Latvijai trūktu aukstā kāruma.
Šo preču ievešanā no 1. novembra stājās spēkā Ministru kabineta un Zemkopības ministrijas izstrādātie noteikumi, kas nosaka ievesto piena un gaļas produktu kvalitāti Latvijā.
Ministru kabineta 1998. gada 25. augusta noteikumos nr. 320 «Kārtība, kādā Latvijā ievedams piens un piena produkti» ir apstiprināts eksportētājvalstu saraksts, no kurām Latvijā ir atļauts ievest pienu un piena produktus. Noteikumus nr. 320 (par pienu un piena produktiem) un nr. 321 (par gaļu un gaļas produktiem) papildina arī pielikumi, kuros ir minētas tās valstis, valsts firmas un uzņēmumi, no kuriem atļauts Latvijā ievest viņu ražoto produkciju. Ir arī saraksts ar Latvijas uzņēmumiem un firmām, kas drīkst importēt un pārstrādāt ievesto produkciju. Sanitārās robežinspekcijas Grenctāles kontrolpunktā stingri seko, lai Latvija saņemtu labas kvalitātes produktus.