Kupls bērnu un mazbērnu pulks mēdz sanākt Eugēnijas Fūstas mājās. Gatavojot konservus ziemai, viņai tas ir jāņem vērā.
Kupls bērnu un mazbērnu pulks mēdz sanākt Eugēnijas Fūstas mājās. Gatavojot konservus ziemai, viņai tas ir jāņem vērā. No Fūsta kundzes iegūta recepte, kas varētu noderēt daudziem – dārzeņu želeja.
Fūsta kundzes recepte paredzēta 32 puslitra burciņu piepildīšanai ar šo konservu. (Gatavojot uz pusi mazāku daudzumu, minētos daudzumus daliet ar 2!)
Šķēlītēs sagrieztus sīpolus nedaudz apvāra vai patur karstā ūdenī, atdzesē. Burciņās ieber pustējkaroti garšvielu maisījuma «Mehico», sīki sakapātas dillītes, kārtās liek šķēlēs sagrieztus tomātus, sīpolus, mazus, mazsālītus gurķīšus vai blanšētas puķkāpostu rozetītes.
6,5 l ūdens vāra kopā ar 400 g cukura, 240 g vārāmās sāls, noņem no uguns, pielej 28 ēdamkarotes 5 procentu etiķa, 200 g aspikas (želatīna), kuru pievieno marinādei uzbriedinātu un izkausētu. Ar marinādi piepildītas 0,5 l burciņas karsē 80 grādu temperatūrā 10 līdz 15 minūtes, litra burciņas – 15 līdz 20 minūtes.