Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+2° C, vējš 3.55 m/s, D-DA vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Kabaču zupa un plācenīši

Receptes piedāvā Valsts Saulaines lauksaim-niecības tehnikuma skolotāja GUNA GAUSIŅA. Piena zupa ar kabačiem Divus burkānus sarīvē uz rup-jas rīves vai sagriež ripiņās, pārlej ar ūdeni un vāra 5 min.

Receptes piedāvā Valsts Saulaines lauksaim-niecības tehnikuma skolotāja GUNA GAUSIŅA.
Piena zupa ar kabačiem
Divus burkānus sarīvē uz rup-jas rīves vai sagriež ripiņās, pārlej ar ūdeni un vāra 5 min. Nelielu kabaci sagriež kubiņos, vienu puķ-kāposta galviņu sadala ziedkopās un pievieno burkāniem, uzliek vā-ku un sautē 10 – 15 minūšu. Pielej karstu pienu, pieliek sāli, cukuru (pēc garšas) un vāra līdz gatavībai. Zupai var pievienot sviestu.
Kabaču zupa gaļas buljonā
Ņem vidēja lieluma sīpolu, sa-griež pusgredzenos, ķiploka daivi-ņu sasmalcina vai saspiež ar ķip-loku spiedi, nelielu kabaci sagriež kubiņos. Visu sajaucot, cep sviestā vai margarīnā apmēram 10 minū-šu. Ja vēlas tumīgāku zupu, tad cepšanas beigās pievieno ēdamka-roti miltu. Iemaisa produktos un turpina cept 1– 2 minūtes.
Apceptos dārzeņus liek buljo-nā, kas pagatavots no ūdens un veikalā pirktajiem gaļas buljona gabaliņiem. Pievieno sāli un vāra, līdz kabači mīksti. Pirms pasnieg-šanas pievieno sasmalcinātas dil-les, šķēlīti citrona un karoti krējuma.
Kabaču plācenīši
Ņem 500 g kabaču, nomizo, sarīvē rupjās skaidiņās, apsāla, atstāj 5 minūtes vēsumā, tad radušos sulu nolej. Masai pievieno olas, miltus, biezpienu. Šo pro-duktu attiecības var būt dažādas, atkarībā no saimnieces un ģime-nes locekļu vēlmes.
Izmēģiniet gatavot plācenīšus ar šādu ielikumu: 3 olas, 1 glāze miltu, 1 paciņa biezpiena. Paga-tavotai masai pievieno sasmalcinā-tus zaļumus (dilles, pētersīļus vai lociņus). Ja saimniece vēlas, var piebērt ķimenes, ļoti garšīgi ir, ja pievieno garšvielu maisījumu «Me-hico», apmēram 5 – 10 gramu (to var iegādāties garšvielu veikalā Bauskā, Rīgas ielā 41, 30 g maksā Ls 0,44). Ja nepieciešams, tad pievieno sāli. Ar ēdamkaroti atdala masu, liek sakarsētos taukos vai eļļā, saplacina un cep no abām pu-sēm brūnu.
Pasniedz ar krējumu.
Ja gatavo šādu recepti, tad vē-lams pēc mīklas uzklāšanas pannai uzlikt vāku (plācenīši nedaudz «celsies»).
Gatavojot var ņemt vairāk biez-piena, mazāk miltu vai mazāk olu un vairāk miltu.

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.