Oktobra sākumā tiek atzīmēta Skolotāju diena.
Oktobra sākumā tiek atzīmēta Skolotāju diena. Saulaines lauksaimniecības tehnikuma šīgada absolvente Vēsma Lazdiņa iesaka svētku galdā likt kārtainās sviestmaizes un kanape (vienkumosa uzkodu maizīte).
Vēlams maizes šķēles iepriekš apgrauzdēt. Ar piparkūku formiņām no šķēlēm var izgriezt trīsstūrus, sirsniņas u. c. Maizes vietā var izmantot sāļos cepumus, smilšu mīklas groziņus.
Sviestu, ko ziež uz maizītēm, saputo ar sinepēm, kādu garšvielu maisījumu vai pipariem, sāli, zaļumiem. Izmantojiet maizītēm salātlapas. Izvēlieties jebkuru no piedāvātajiem variantiem.
Sviestam pievieno aknu pastēti. Apziestas maizītes rotā ar svaigu gurķu šķēlītēm.
Biezpienu saputo ar garšaugiem, majonēzi un samaltu šķiņķi (attiecības 1:1:2). Maizīti apziež ar pikanto sviestu, uzklāj salātlapiņu un liek virsū biezpiena šķiņķa masu.
Sakapā vai samaļ marinētu siļķi, pievieno sīki sagrieztus, applaucētus puravus, dilles, majonēzi vai sieru «Dzintars». Uz maizītēm ziež sviestu, liek palielu salātlapu, uz tās pikanto zivju masu, ko pārklāj ar salātlapas brīvo malu.
Gaļasmašīnā samaļ desu, samaisa ar kausēto sieru «Dzintars», masai var pievienot sagrieztu marinētu gurķi.
Vārītas bietes smalki sarīvē, apcep sviestā, pievieno mazliet majonēzes, zaļumu.
Samaļ sālītas sēnes kopā ar sīpoliem, pievieno majonēzi.