Lai izceptu picu, vajag pavisam maz – pikuci rauga mīklas, ko var nopirkt veikalā vai pagatavot mājās.
Lai izceptu picu, vajag pavisam maz – pikuci rauga mīklas, ko var nopirkt veikalā vai pagatavot mājās.
Uz tā liek visu, kas sameklējams ledusskapī, pagrabā vai pieliekamajā. Lai pica garšotu pēc picas, obligāti nepieciešams siers un tomāti vai tomātu mērce.
Picu, pildītos plāceņus jeb plakano maizi dienvidu tautas pazinušas jau sirmā senatnē. Šī ēdiena dzimtene esot Neapole Itālijā, no kurienes pica aizceļojusi plašajā pasaulē, un ir viena no iecienītākajām ātri pagatavojamām uzkodām. Pica ir gatava, kad plāni izveltnētā mīkla no apakšas ir gaiši brūna un virspusē siers izkusis.
Veģetārā pica
Divi tomāti, viena paprika, pusburciņa konservētu kabaču, 100 g rīvēta siera. Sagrieztus tomātus un papriku liek uz izveltnētas mīklas ripas, uzber «Vegetu» vai sāli un piparus, pārkaisa ar sieru.
Puravu un speķa pica
Divi prāvi puravu kāti visā garumā, 150 g desas vai žāvēta speķa, pusglāze tomātu mērces vai pastas, 100 g rīvēta siera.
Puravus sagriež un applaucē. Mīklas ripu iesmērē ar tomātu mērci, uz tās liek sagrieztu speķi un puravus, tad uzlej atlikušo tomātu mērci un uzber sieru.