Recepti piedāvā ASV Miera korpusa brīvprātīgā, angļu valodas maģistre, Lorija Stjuarte. Mīklai: 2 tases miltu, tējkarote sāls, 3/4 tases sviesta, 10 tējkarošu ūdens.
Recepti piedāvā ASV Miera korpusa brīvprātīgā, angļu valodas maģistre, Lorija Stjuarte.
Mīklai: 2 tases miltu, tējkarote sāls, 3/4 tases sviesta, 10 tējkarošu ūdens.
Pildījumam: 3 olas (dzeltenums atdalīts no baltuma), 2 tases vārīta ķirbja masas, 1 tase cukura, puskrūze salda krējuma, naža gals sāls, pustējkarote kanēļa, samaltu krustnagliņu vai arī dažādu garšvielu maisījums (kā piparkūkām).
Izgatavoto mīklu ieklāj veidnē. Mīklas maliņas pieloka pie formas maliņām, izveidojot savdabīgu garozu. Ieslēdz cepeškrāsni.
Mazā bļodiņā ar mikseri sakuļ olbaltumus stingrās putās. Lielākā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, ķirbju masu, pārējām garšvielām, pēc tam iecilā olbaltumu, pievieno saputotu saldu krējumu. Ielej visu kūkas «garozā». Cep 45 minūtes, kamēr skaliņš vai sērkociņš, iedurts kūkā, ir sauss.
Pasniedz sagrieztu, katru gabaliņu pārlejot ar biezu mērci. To pagatavo no 1/4 tases sviesta, 3/4 tases pūdercukura, 4 tējkarotēm konjaka vai brendija, 1/4 tējkarotes vanilīna. Bļodiņā ar mikseri sakuļ sviestu ar pūdercukuru, garšvielām, maisa, kamēr mērce ir skāba krējuma biezumā.