Pirmdiena, 15. decembris
Johanna, Hanna, Jana
weather-icon
+5° C, vējš 0.89 m/s, R-DR vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Ķirbju kūka amerikāņu gaumē garšo arī latviešiem

Recepti piedāvā ASV Miera korpusa brīvprātīgā, angļu valodas maģistre, Lorija Stjuarte. Mīklai: 2 tases miltu, tējkarote sāls, 3/4 tases sviesta, 10 tējkarošu ūdens.

Recepti piedāvā ASV Miera korpusa brīvprātīgā, angļu valodas maģistre, Lorija Stjuarte.
Mīklai: 2 tases miltu, tējkarote sāls, 3/4 tases sviesta, 10 tējkarošu ūdens.
Pildījumam: 3 olas (dzeltenums atdalīts no baltuma), 2 tases vārīta ķirbja masas, 1 tase cukura, puskrūze salda krējuma, naža gals sāls, pustējkarote kanēļa, samaltu krustnagliņu vai arī dažādu garšvielu maisījums (kā piparkūkām).
Izgatavoto mīklu ieklāj veidnē. Mīklas maliņas pieloka pie formas maliņām, izveidojot savdabīgu garozu. Ieslēdz cepeškrāsni.
Mazā bļodiņā ar mikseri sakuļ olbaltumus stingrās putās. Lielākā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, ķirbju masu, pārējām garšvielām, pēc tam iecilā olbaltumu, pievieno saputotu saldu krējumu. Ielej visu kūkas «garozā». Cep 45 minūtes, kamēr skaliņš vai sērkociņš, iedurts kūkā, ir sauss.
Pasniedz sagrieztu, katru gabaliņu pārlejot ar biezu mērci. To pagatavo no 1/4 tases sviesta, 3/4 tases pūdercukura, 4 tējkarotēm konjaka vai brendija, 1/4 tējkarotes vanilīna. Bļodiņā ar mikseri sakuļ sviestu ar pūdercukuru, garšvielām, maisa, kamēr mērce ir skāba krējuma biezumā.

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.