Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 1.34 m/s, D vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Lai salda un sārta arī ziemā!

Tagad, visticamāk, ir pēdējais laiks, kad saglabāt zemenes ziemai. Kā to izdarīt?

Saldēšanai jāizvēlas gatavas vidēja izmēra ogas – tās sasalst vislabāk un vēlāk ir ērti lietojamas kulinārijā. Lielāka izmēra ogas sagriež mazākās daļās.

Viedokļi par to, vai ogas pirms saldēšanas ir jānomazgā, atšķiras. Ja tās ir pirktas veikalā vai tirgū, to izcelsmes un novākšanas apstākļi nav zināmi, labāk tomēr nomazgāt vēsā ūdenī. To dara ātri, lieki nemērcējot ogas, lai nezustu aromāts un garša. Tad izklāj uz papīra dvieļa, notecinot lieko ūdeni un ļaujot nožūt. Slapjas zemenes nesaldē, jo tad uz tām veidojas ledus kārtiņa. Piemājas dārziņā vāktās pašu audzētās ogas, ja vien tās nav netīras, var arī nemazgāt.

Saldēt ieteicams nelielās porcijās vai nu plastmasas trauciņos, vai speciālos plastikāta maisiņos. Var sasaldēt uz paplātes un tad sabērt pa traukiem – tas pasargās ogas no salipšanas. Tāpat var saldēt jau sablendētas zemenes vai arī iesaldēt tās ledus kubiņos.

Atsaldē ogas, pārvietojot vēlamo porciju no saldētavas uz ledusskapi, ļaujot atkust vienmērīgi (atkārtoti nesasaldē!). Nekādā gadījumā nevajadzētu atkausēt mikroviļņu krāsnī vai zem tekoša ūdens.

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.