Otrdiena, 11. novembris
Ojārs, Rainers, Nellija
weather-icon
+5° C, vējš 0.89 m/s, R-DR vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Mazāk, bet labāk

Garšvielas nepērk lielos daudzumos, lai tās glabājot nezaudē krāsu, aromātu, stiprumu.

Garšvielas nepērk lielos daudzumos, lai tās glabājot nezaudē krāsu, aromātu, stiprumu.
Tur sausā vietā, tumša stikla vai necaurspīdīgos traukos.
Garšvielu plaukts nedrīkstētu atrasties virs plīts, jo mitrums un versme tās var bojāt.
Pērkot garšvielu maisījumu, der izpētīt, cik tajā ir sāls, cik citu garšas uzlabotāju. Nav vērts dārgi maksāt par iekrāsotu sāli!
Ēdiena gatavošanas sākumā pievieno:
veselas garšsaknes (burkānus, selerijas, pētersīļus, sīpolus, ķiplokus) un garšvielas (piparu graudiņus, lauru lapas);
rupja maluma garšvielu maisījumus;
kariju, rozmarīnu, timiānu.
Beigās pieliek:
maltās garšvielas;
smalki maltos garšas uzlabotājus, arī sāli;
ļoti asas garšvielas, jo tās, ilgi karsējot, zaudē labās īpašības, un garšaugus, kuru lapiņas ir plānas, trauslas (baziliks, oregano).
No interneta

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.