Putukrējuma torte 800 g salda krējuma, 250 g žāvētu aprikožu, 200 g žāvētu plūmju, 100 g marmelādes, 8 gabaliņi zefīra, 3 ēdamkarotes želatīna, 3 – 5 ēdamkarotes cukura.
Putukrējuma torte
800 g salda krējuma, 250 g žāvētu aprikožu, 200 g žāvētu plūmju, 100 g marmelādes, 8 gabaliņi zefīra, 3 ēdamkarotes želatīna, 3 – 5 ēdamkarotes cukura.
Noplaucē aprikozes, plūmes. Tās un zefīru, marmelādes konfektes sagriež. Uzbriedina želatīnu. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Izkausē želatīnu. Augļus, zefīru, marmelādi iemaisa putukrējumā, kam pievieno želatīnu. Visu izmaisa un liek tortes veidnē. Novieto ledusskapī, lai sastingst.
Saldā desa
400 g cepumu («Selga»), 250 g margarīna vai sviesta, 1 ola, 3 tējkarotes kakao pulvera, 1 glāze cukura, 200 g marmelādes, 200 g lazdu riekstu, 200 g rozīņu (nomazgātu).
Margarīnu puto ar cukuru, pievieno gabaliņos salauztus cepumus, kakao, marmelādi un rozīnes. Iejauc olu un izveido garenu ruleti. Pārkaisa ar riekstiem.
A. ROZENFELDE Iecavā