Otrdiena, 16. decembris
Alvīne
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-DR vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Našķi svētku galdam

Putukrējuma torte 800 g salda krējuma, 250 g žāvētu aprikožu, 200 g žāvētu plūmju, 100 g marmelādes, 8 gabaliņi zefīra, 3 ēdamkarotes želatīna, 3 – 5 ēdamkarotes cukura.

Putukrējuma torte
800 g salda krējuma, 250 g žāvētu aprikožu, 200 g žāvētu plūmju, 100 g marmelādes, 8 gabaliņi zefīra, 3 ēdamkarotes želatīna, 3 – 5 ēdamkarotes cukura.
Noplaucē aprikozes, plūmes. Tās un zefīru, marmelādes konfektes sagriež. Uzbriedina želatīnu. Saputo saldo krējumu ar cukuru. Izkausē želatīnu. Augļus, zefīru, marmelādi iemaisa putukrējumā, kam pievieno želatīnu. Visu izmaisa un liek tortes veidnē. Novieto ledusskapī, lai sastingst.
Saldā desa
400 g cepumu («Selga»), 250 g margarīna vai sviesta, 1 ola, 3 tējkarotes kakao pulvera, 1 glāze cukura, 200 g marmelādes, 200 g lazdu riekstu, 200 g rozīņu (nomazgātu).
Margarīnu puto ar cukuru, pievieno gabaliņos salauztus cepumus, kakao, marmelādi un rozīnes. Iejauc olu un izveido garenu ruleti. Pārkaisa ar riekstiem.
A. ROZENFELDE Iecavā

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.