Nepieciešamie produkti: mīklai: 1 glāze ūdens, 100 g margarīna, 4 olas, 1/3 tējkarotes sāls; pildījumam: 0,5 l saldā krējuma, 70 – 100 g cukura, naža gals vanilīna.
Nepieciešamie produkti:
mīklai: 1 glāze ūdens, 100 g margarīna, 4 olas, 1/3 tējkarotes sāls; pildījumam: 0,5 l saldā krējuma, 70 – 100 g cukura, naža gals vanilīna, 2 tējkarotes želatīna (vēlams SIA «Anatols»).
Gatavo plaucēto mīklu. Ūdenim pievieno margarīnu, sāli, uzvāra. Verdošā šķidrumā ieber visus miltus, uz lēnas uguns karsē, nepārtraukti maisot, līdz mīkla atdalās no katliņa malām un saveļas kamolā. Sakuļ olu un pa daļām pievieno nedaudz padzisušai mīklai, līdz izveidojas viendabīga masa.
Ar konditorejas turziņu vai šļirci caur resnu, apaļu uzgali (var izlīdzēties ar polietilēna maisiņu, kam nogriezts mazs stūrītis) uz sausas vai nedaudz ietaukotas plāts izspiež apmēram 1,5 cm resnas, 10 cm garas desiņas ar 3 – 4 cm atstarpi.
Cep karstā cepeškrāsnī, pirmās 15 minūtes to neatverot, lai cepumi nesakrīt. Pēc 30 – 40 minūtēm tie ir izcepušies gaiši brūni, viegli un sausi. Atdzesē, izliekot vienā kārtā. Atdzisušām kūciņām ar tievu, apaļu priekšmetu vai nazi no abiem galiem izdur caurumiņus un uzmanīgi izbaksta varbūtējās šķērssieniņas to iekšpusē. Saldo krējumu ar cukuru un vanilīnu saputo. Nepārtraukti maisot, pievieno uzbriedinātu, siltā ūdens peldē izkausētu un atdzesētu želatīnu. Putukrējumu ar konditorejas turziņu vai šļirci sapilda kūciņās. No šī mīklas daudzuma iznāk divas plātes (30 gab.) kūciņu.
Nepacietīgākajiem kārumniekiem iesaku uzvilkt jaunas bikses un, kožot eklērīti, rēķināties ar to, ka nesastingušais pildījums pa kūkas otru galu (99% garantija!) izspiedīsies un iekritīs klēpī.