Svētdienu rītos virtuve ātri iesilst, pīrāgus cepot. Tā sacīja Tamāra Šmite, Iecavas pagasta padomes kancelejas vadītāja.
Svētdienu rītos virtuve ātri iesilst, pīrāgus cepot.
Tā sacīja Tamāra Šmite, Iecavas pagasta padomes kancelejas vadītāja. Viņa pērkot saldētu sviesta mīklu, kas iepriekšējā vakarā jāizņem no saldētavas, un tā gatava cepšanai. Tamāra parasti brokastīm gatavojot saldus pīrādziņus. Tāpēc varbūt arī viņai noderēs varianti, kādus atradu savā pavārgrāmatā.
Saldā pildījuma varianti: ābola šķēlīte, cukurs, kanēlis; biezs ābolu ievārījums; rupji rīvēti āboli, rozīnes, cukurs, kanēlis; 300 g biezpiena, 50 g cukura, citrona sula vai miziņa, viens olas dzeltenums.
Sāļā pildījuma varianti: 0,5 kg svaigu kāpostu, divi sīpoli, sāls, pipari, zaļumi. Pirms pildīšanas pīrāgos, uz pannas mazliet apcep. Novāra pusglāzi rīsu, cietu olu sakapā, pievieno taukos apceptu sīpolu, visu samaisa.
Lasītāja M. Salmiņa piedāvājusi ātro pīrādziņu recepti, ko viņa izlasījusi kādā žurnālā sievietēm. To ieteikusi aktrise Diāna Zande. Vajadzīgas divas kārbiņas kausētā siera «Dzintars» un svara ziņā tieši tikpat kviešu miltu. Masu labi samīca, izveltnē. Mīkla ir diezgan trekna, tāpēc pīrādziņus labāk pildīt ar rīsiem, kāpostiem vai liesu gaļu, piemēram, vistas. Šādu mīklu plāni izveltnē, sagriež četrstūros un katrā ietin cīsiņu. Mīklas atgriezumus vēlreiz izveltnē un veido mazus, plānus cepumiņus, ko apvārta ķimenēs, uzber mazliet sāls.