Mēneša sākumā naudiņas mazāk. Tas ir īstais laiks izlietot visu, kas ir mājās.
Mēneša sākumā naudiņas mazāk. Tas ir īstais laiks izlietot visu, kas ir mājās.
Nopērku paciņu rauga, 150 g liesa siera, iemīcu pikuci mīklas un cepu picu. Ja ģimene lielāka, izdevīgāk, protams, pirkt kilogramu gatavās rauga mīklas, ko pārdod gandrīz vai katrā pārtikas veikalā.
Ja ciemos atnāk mazbērni, mēs kopā gudrojam, ko uz mīklas pamatnītes likt, un mazo pirkstiņu palīdzība noder. Sīki sagriežu, kopā ar sīpoliem sacepu žāvēta vai svaiga speķa gabaliņus, pēc tam picai uzgriežam arī sīki sagrieztu konservētu gurķīti, tomātu vai rudenī savārītus kabaču, burkānu, tomātu salātus, sālītus zaļumus. Visam pa virsu tiek uzbērts smalki sarīvēts siers.
Rauga mīklas vietā picas pamatnīti esmu veidojusi no sīki sarīvētiem svaigiem kartupeļiem. Tos uz pannas apcepu, apgriežu plācenīti uz otru pusi un uz tā lieku speķi, desu vai citu pildījumu, virsū beru sarīvētu sieru un lieku pannu sakarsētā cepeškrāsnī, līdz siers izkusis.
Svaigas, nomizotas bietes sarīvēju rupjās skaidiņās, lieku pannā, kurā ieliets mazliet eļļas, pārberu ar sāli. Pievienoju divas saspiestas ķiploku daiviņas, uzleju mazliet ūdens, pārsedzu pannu ar vāku, sautēju, līdz bietes mīkstas. Pavisam ātri šādus karstos salātus var pagatavot no rudenī konservētām marinētām bietēm, kas jau ir vai tiek sarīvētas. Ēd ar rupjmaizi un piedzer kefīru.
J. Jansone, pensionāre