Bauskas tūrisma informācijas centrs (TIC) sadarbībā ar vietējiem uzņēmējiem izveidojis jaunu piedāvājumu mūspuses apkārtnes iepazīšanai, «Bauskas Dzīvi» informēja Bauskas TIC vadītāja Inese Turkupole-Zilpure.
Trīs sestdienas oktobrī un vienu novembrī nelielās grupās ikviens interesents aicināts apmeklēt Bauskas puses vīndarus, sieru un saldumu ražotājus, kā arī sveču, virteņu, keramikas un galanto manieru meistarus un pat nobaudīt gardas maltītes kādā no iesaistītajām ēdināšanas iestādēm.
I. Turkupole-Zilpure pastāstīja, ka ideja veidot piedāvājumu mazām grupām, kuras lielums ir viens auto jeb piecas personas, radusies, lai atbalstītu apkārtnes uzņēmējus nesezonā un mazinātu jaunā vīrusa «Covid -19» ietekmi uz tūrismu, kā arī sekojot šī gada tendencēm pasākumu organizēšanā, līdzīgi kā «auto kino» u. tml., kad izmantot pakalpojumu kopā, vienas mājsaimniecības vai draugu lokā ir izdevīgāk, drošāk un interesantāk. Aktivitātē iesaistīti 17 Bauskas puses tūrisma uzņēmēji.
Katru nedēļu Bauskas TIC «Facebook» kontā @visitbauska tiks izsludināts konkurss, kurā būs iespēja laimēt kādas vietas bezmaksas apmeklējumu, bet tie pasākuma apmeklēji, kuri maltīti ieturēs kādā no iesaistītajiem re-storāniem un kafejnīcām, varēs tikt pie neliela pārsteiguma no šefpavāra. Lai piedzīvojumu neizbojātu, I. Turkupole-Zilpure atzīmēja, ka apmeklējums jāpiesaka iepriekš vismaz līdz konkrētās nedēļas piektdienas pēcpusdienai. Ja gadījumā pieprasījums uz konkrētiem datumiem būs liels, meistari piedāvās alternatīvus datumus.
Sīkāka informācija par aktivitāti atrodama www.tourism.bauska.lv
Uzziņai
17. oktobrī aicina uz: sveču liešanas darbnīcu «Kristell», vīnu degustāciju «Kugrēna vīni» vīna darītavā un sviesta karameles meistarklasi «Sviesta karamelē». Ieturot maltīti atpūtas kompleksa «Miķelis» restorānā, šefpavārs uzsauks desertu.
24. oktobrī aicina uz: galanto manieru meistarklasi tērpu galerijā «Mazā muiža», sieru degustāciju saimniecībā «Krišjāņi» un vīnu degustāciju «Kugrēna vīni» vīna darītavā. Ieturot maltīti atpūtas kompleksa «Rožmalas» restorānā, šefpavārs uzsauks kafiju un Ribbes dzirnavās ceptus cepumus.
31. oktobrī aicina uz: virteņu pagatavošanas meistarklasi saimniecībā «Vaidelotes», vīnu degustāciju «Dūmiņu vīni» vīna darītavā un saldumu degustāciju «Poļa namā». Ieturot maltīti kafejnīcā «Taverna» vai «Tornis», šefpavārs uzsauks kafiju, bet restorāna «Mūza» šefpavārs – desertu.
7. novembrī aicina uz: ekskursiju keramikas darbnīcā «Laima Ceramics», «Celmu sieri» sieru degustāciju restorānā «Rezidence» un vīnu degustāciju «Dūmiņu vīni» vīna darītavā.
Ieturot maltīti restorānā «Rezidence», šefpavārs uzsauks kafiju.
Bet pašā 7. novembra vakarā, noslēdzot šo četru nedēļu auto piedzīvojumu, viesu nams «Baltā māja» aicina uz īpašu pasākumu «Mana Latvija 2020» ar vismaz septiņu kārtu ēdieniem, konkursiem, balvām, stāstiem, mazliet mūzikas un arī patriotisma.
Avots: www.tourism.bauska.lv.