Kopš augusta sākuma SIA «Esa» Codes konservu cehā ik dienu iekonservē ap 2,5 tonnas gurķu.
Kopš augusta sākuma SIA «Esa» Codes konservu cehā ik dienu iekonservē ap 2,5 tonnas gurķu.
Sabiedrības direktors Edgars Roze vēsta, ka uzņēmums sasniedzis tādu jaudu, ar kādu tika strādāts kolhozu laikos. Ražot varētu vēl vairāk, ja vien precei būtu lielāks noiets.
Ceha meistare, tehnoloģe Skaidrīte Krivāne secina, ka gurķu pietiekot, lai gan, salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad raža krietni vien sliktāka. Viens no iemesliem – zaļie dārzeņi izslīkuši pēc lielajām lietusgāzēm.
Tāpat kā daudzi citi konservu ražotāji, arī «Esa» vasaras nogalē lielu daļu savu līdzekļu iegulda ražošanā. Ievērojamus izdevumus jāvelta arī izejvielu iepirkšanai. Turklāt līdzekļi nepieciešami arī remontiem. Šovasar cehā kā katru sezonu bijis nepieciešams kosmētiskais remonts, izdevies daļēji atjaunot ražotnes jumtu.
SIA «Esa» pārziņā cehs nonāca 1992. gada 13. augustā. Toreiz gurķu sezonā izdevies piepildīt aptuveni divtūkstoš burku, turpretī pašlaik gandrīz tikpat daudz burku piepilda vienā maiņā.
«Esa» produkcijas klāstā ietilpst arī dzērvenes pūdercukurā, karameles «Gailītis», konservētas bietes, kabači, skābenes, tomāti. Izejvielas uzņēmums lielākoties iepērk. Daļu produkcijas, piemēram, skābenes, codieši audzē paši.
«Esa» savus ražojumus realizē ar veikalu, vairumtirdzniecības bāžu starpniecību, pašiem ražotājiem sava firmas veikala nav.