Šādi savu kūku dēvē sabiedriskā un darbīgā pensionāre Emma Liepa no Bauskas. Kaut gan kāruma recepte īsti neatbilst krīzes apstākļiem, kas piemeklējuši cilvēces lielāko daļu, tomēr svētku galdam to varbūt var atļauties.
Šādi savu kūku dēvē sabiedriskā un darbīgā pensionāre Emma Liepa no Bauskas. Kaut gan kāruma recepte īsti neatbilst krīzes apstākļiem, kas piemeklējuši cilvēces lielāko daļu, tomēr svētku galdam to varbūt var atļauties.
Vispirms jāizcep biskvīts. Ņem 10 olu un 10 ēdamkarošu cukura. Olas un cukuru saputo māla bļodā, turot to virs silta tvaika vai uz plīts malas (tikai nepārkarsēt!). Pievieno 10 ēdamkarošu miltu, sajauc un cep divus vienādus apļus. Ja abus nevar izcept uzreiz, ieteicams produktus dalīt uz pusēm un katram aplim masu gatavot atsevišķi.
Gatavo un atdzesēto biskvītu noziež ar viegli skābu ievārījumu, tad pārliek cepumus (Emmas kundze pērk divas paciņas «Jubilejas» cepumu). Seko kārta biezpiena pildījuma. Virs tā atkal liek cepumus, ko pārklāj ar ievārījumu. Pēdējā kārtā – biskvīts. Garnējumam izmanto glāzi skāba krējuma (30% tauku), ko sajauc ar cukuru (pēc garšas). Ar to pārklāj torti, noziež malas. Atlikušos cepumus saberž drumstalās un pārkaisa kūkas virsmu un malas.
Biezpiena pildījumu pagatavo, saputojot vienu paciņu biezpiena (250 g) ar vienu paciņu sviesta (200 g), pieberot cukuru (pēc garšas) un rīvētu (samaltu) apelsīnu ar visu miziņu. Apelsīns padara cepumu aromātiskāku, tāpēc Emmas kundze iesaka to pierīvēt arī krējumam un pat biskvīta masai.