Lasītāja Valija Krankale piedāvā izmēģināt dažādu garšu sviesta receptes.
Lasītāja Valija Krankale piedāvā izmēģināt dažādu garšu sviesta receptes. Piedevām bagātināts, sviests vai margarīns ziežams uz rupjmaizes vai baltmaizes šķēlēm, ko iepriekš var apcept vai apgrauzdēt.
Sinepju sviests
100 g sviesta vai galda margarīna pievieno 1 tējkaroti sagatavotu galda sinepju. Ar to apziež maizi un papildina ar šķiņķa, cepeša vai desas šķēlītēm.
Mārrutku sviests
Smalki sarīvētus mārrutkus samaisa ar citrona sulu vai mazliet etiķa, cu- kura, sāls un pievieno sviestam.
Siera sviests
100 g sviesta vai margarīna, 100 g smalki sarīvēta siera. Īpatnēju smaržu un garšu piešķir tomātu mērces piedeva. Papildina pēc savas gaumes un garšas.
Zaļais sviests
100 g sviesta, 2 ēdamkarotes zaļumu. Sviestam pievieno sīki sakapātus lociņus, dilles vai pētersīļu lapiņas – vārdu sakot, ko vēl var dabūt. Papildina ar desas šķēlīti vai cepeti.
Olu sviests
100 g sviesta, 1 – 2 olu dzeltenumi. Cieti vārītus olu dzeltenumus izberž caur sietu vai rīvi, pievieno sviestam, garšai pieliek sāli un sinepes. Papildina ar ķilavu vai siļķi.