Trešdiena, 17. decembris
Hilda, Teiksma
weather-icon
+1° C, vējš 1.34 m/s, D-DA vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Vēl šim vakaram noderīgi padomi

Cepetis «pēdējā brīdī» Sulīgu cepeti var pagatavot ātrvārītājā katlā. Gaļas gabalu ierīvēju ar sāli, pipariem, sinepēm.

Cepetis «pēdējā brīdī»
Sulīgu cepeti var pagatavot ātrvārītājā katlā. Gaļas gabalu ierīvēju ar sāli, pipariem, sinepēm. Liesumu iespeķoju (ieduru nazi un šķēlumā ielieku žāvēta speķa stienīti), treknumā ieduru ķiploka gabaliņus.
Parastajā pannā vai čuguna katlā uz plīts apbrūninu gaļu. Brūnu, kraukšķīgu garoziņu vieglāk iegūt, ja nedaudz cukura sabrūnina, pielej eļļu vai citas taukvielas un maisījumā apcep gaļu. Šādā veidā labi izdodas apgrauzdēt vistas un truša gaļu, apbrūnināt sautētus skābus kāpostus.
Ātrvārītājā katlā ieleju mazliet ūdens, ielieku pamatnes režģi, salieku ķiplokus, sīpolus, veselus burkānus, uz tiem lieku gaļas gabalu. Katlu aizgriežu un pārliecinos, ka tvaiks neplūst laukā. Pēc 40 minūtēm gaļa ir mīksta. To pirms pasniegšanas vēlreiz apbrūninu sakarsētā cepeškrāsnī.
Cepot karbonādi vai zivis, ko panē miltos, garšvielas, arī sasmalcinātu ķiploku, pievienoju sakultajai olai, kurā iemērc gaļas šķēles vai zivs gabalus.
Atjautīgā iecavniece

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.