Ēdienu gatavošanu sāksim ar saldēdienu – rabarberu ķīseli: 200 g rabarberu, 400 g ūdens, cukurs pēc garšas, kanēlis, kartupeļu milti.
Ēdienu gatavošanu sāksim ar saldēdienu – rabarberu ķīseli:
200 g rabarberu, 400 g ūdens, cukurs pēc garšas, kanēlis, kartupeļu milti. Rabarberu kātus nomazgā, nomizo, sagriež. Miziņas sasien, pārlej ar ūdeni, pavāra kopā ar kanēļa miziņu 15 minūtes, izkāš. Novārījumā liek rabarberus, vāra, līdz gabaliņi mīksti. Pieliek aukstā ūdenī atšķaidītus kartupeļu miltus, ielej katliņā, novārījumu maisot, līdz sabiezē. Pēc tam pievieno cukuru. Atdzisušu ēd ar pienu vai putukrējumu.
Kamēr ķīselis dzesējas, vārīsim puravu un kartupeļu biezeņzupu:
300 g kartupeļu, 200 g puravu, liels sīpols, litrs ūdens, 200 g krējuma, 30 g sviesta, sāls, melnie pipari. Nomizo kartupeļus, puravus, sīpolu, visu liek vārīties uz mazas uguns. Kad dārzeņi mīksti, tos izberž caur sietu, liek atpakaļ katlā, pievieno sausā buljona klucīti, ja nepieciešams – vēl sāli, piparus, sviestu. Tad lej šķīvjos, pievieno skābu krējumu, uzkaisa sakapātus zaļumus.
Otrajā ēdienā – zemnieku sacepums:
sakuļ četras olas, pievieno ēdamkaroti skābā krējuma, sāli, 2 ēdamkarotes miltu. Dziļā pannā izcep kartupeļus ar sīki sagrieztu žāvētu speķi. Uzber kartupeļiem krietnu sauju sagrieztu lociņu (variācijai – lociņiem piejauc sīki sagrieztas, applaucētas nātru lapiņas) un pārlej sakulto olu. Uzliek pannai vāku, uz lēnas uguns ļauj cepumam nobriest. Ēd ar sagrieztiem lapu salātiem, piedzer paniņas.
Lai labi garšo!
Dažādās pavārgrāmatās receptes meklējusi