Svētdiena, 7. decembris
Nikolajs, Niklāvs, Niks, Nikola
weather-icon
+2° C, vējš 0.45 m/s, D vēja virziens
BauskasDzive.lv ikona

Ziemas ķiplokus glabā samaltus

Baušķenieks Vilnis Kaļķis labprāt rosās virtuvē, kaut gan viņa sieva ir profesionāla pavāre.

Baušķenieks Vilnis Kaļķis labprāt rosās virtuvē, kaut gan viņa sieva ir profesionāla pavāre.
Viļņa krājumā ir dažādi ieteikumi, bet viens, kas pārbaudīts vairākus gadus, varētu noderēt tiem, kuri neiztiek bez ķiplokiem. Proti, rudenī novāktie ziemas ķiploki tiek samalti gaļas mašīnā un bez jebkādām piedevām iepildīti stikla burciņās. Vislabāk šo garšaugu pildīt nelielos trauciņos ar skrūvējamiem vāciņiem. Burciņas jāglabā ledusskapī. Šādi sagatavotus ķiplokus ļoti ērti un precīzi var pievienot jebkuram ēdienam.
Vilnis visbiežāk ēdienkartē izvēlas pākšaugus. Savukārt to klāstā lieliski izdodas šķelto zirņu biezenis. Litra burkā izmērcē zirņus, līdz trauks ir pilns. Liek zirņus vārīties, pievieno kartupeļus un pāris burkānu (katrs to var darīt pēc savas gaumes). Biezenim pieber «Vegetas» garšvielu maisījumu vai vistas buljona gabaliņu. Pasniedz ar izčurkstinātu speķīti un saceptiem sīpoliem.
Ja mājās kāds vēlas našķēties, tad Vilnis cep lielās, plānas pankūkas, kurās iekaisa cukuru un kanēli, tad satin glītā rullītī un ceļ galdā.

BauskasDzive.lv ikona Komentāri

BauskasDzive.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.