Mārtiņdienā zoss cepetis esot iecienītākais ēdiens Latvijā labi pazīstamajam pavāram Mārtiņam Rītiņam.
Mārtiņdienā zoss cepetis esot iecienītākais ēdiens Latvijā labi pazīstamajam pavāram Mārtiņam Rītiņam.
Varbūt saimniecēm noderēs kāds no viņa padomiem.
Labākā Mārtiņu zoss esot ne vecāka par pieciem sešiem mēnešiem, četrus līdz sešus kilogramus smaga. Izvēloties putnu, jārēķina, lai vienai porcijai būtu ap 450 gramu, jo zosij ir daudz kaulu. Tai jābūt ar tīru, zeltainu ādu, biezu krūtiņu, dzeltenu knābi.
Zoss pagatavošanas laiks ir pailgs, bet viegli aprēķināms – apmēram 40 minūšu uz katru cepeša svara kilogramu. Divas stundas pirms karsēšanas putna ādu ierīvē ar sāli. Zosi var izcept arī ātrāk, ja to sagriež četros gabalos un diennakti iepriekš iemarinē.
No «Lauku Avīzes»