Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Recepte: Mazsālīti “iekaustītie” gurķīši pikantā mērcē

• 4 svaigi gurķi,
• 4 ķiploka daiviņas,
• ½ asā pipariņa,
• 2 tējkarotes sezama sēklu,
• 2 ēdamkarotes sojas mērces,
• 2 ēdamkarotes ābolu etiķa,
• diļļu un koriandra zaļumi.
Pārlējumam:
• 2 tējkarotes saldā kečupa,
• ½ citrona,
• 2 ēdamkarotes sojas mērces,
• 2 ēdamkarotes augu eļļas,
• 2 ēdamkarotes franču sinepju,
• sāls, pipari.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gardi gurķīši tūlītējai baudīšanai izdevās pēc šiem ieteikumiem. Gurķus labi nomazgāju un apsusināju, pārgriezu gareniski uz pusēm, bet pusītes – vēl vairākās daļās. Sagatavotās daiviņas ievietoju dubultā polietilēna maisiņā un, lai gan esmu pret jebkuru vardarbību, viegli ar koka mīklas rulli padauzīju – tas vajadzīgs, lai gurķi labāk uzsūktu visas marinādes garšas un aromātus.
Ķiplokus, aso pipariņu un pieejamos zaļumus – diļļu un pētersīļu – notīrīju un sasmalcināju. Kopā ar sojas mērci un ābolu etiķi pievienoju “iekaustītajiem” gurķiem maisiņā, sakratīju un uz pusstundu ievietoju ledusskapī. Citronu labi nomazgāju, noņēmu miziņu un izspiedu daļu sulas, ko samaisīju ar kečupu, sinepēm, eļļu un sojas mērci, piekaisīju piparus un arī mazliet sāls. Gurķus ar marinādi no iepakojuma pārliku bļodiņā, pievienoju pagatavoto pārlējumu, sezama sēkliņas un samaisīju.

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Šitie ir labie,zinu!Man pirmā sieva gandrīz tādus pašus taisīja!Ja tik pareizi atceros,sojas mērces vien tur nebij!Bet stipri līdzīgi bij!Zacene nu-pa pirmo!Ja vēl mizā vārītu jauno kartupeli klāt…Yummy,kā tagad mēdz teikt…

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.