Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Receptes: Gardā ogu pasha un Lieldienu kuličs ar biezpienu svētku galdam

Lieldienu galdā liekami arī dažādi biezpiena ēdieni, un arvien lielāku popularitāti iegūst no saldas biezpiena masas gatavotais deserts jeb pasha. Esmu jau izmēģinājusi vairākus tās veidus, bet šoreiz, lai arī jums pirms svētkiem paspētu piedāvāt recepti, Lieldienas jau “nosvinēju” ar šādu ogu gardumu.Treknu saldo krējumu, olu un cukuru samaisīju un uz nelielas uguns uzvārīju. Maisot turpināju vēl pakarsēt, līdz masa sāka biezēt, tad katliņu no plīts noņēmu.Sablendētas abu veidu ogas (šoreiz izmantoju saldētās) atlaidināju, šķidrumu nolēju, tad biezeni katliņā uzvārīju, noņēmu no uguns un iemaisīju sasmalcinātu balto šokolādi.Biezpienu ar mīkstu sviestu kopā saputoju, pēc tam pievienoju abas – gan krējuma ar olu, gan ogu – uzvārītās masas un visu kopā ar mikseri sajaucu. Visbeidzot piemaisīju žāvētās dzērvenes.Dubultā salocītu marles gabalu viegli samitrināju un nospiedu. Ar to izklāju atbilstoša izmēra caurduri, izlīdzināju tajā biezpiena un ogu masu, pārsedzu ar marles galiem un uzliku nelielu slogu. Caurduri ievietoju bļodā, lai tajā varētu notecēt liekais šķidrums, kas jānolej. Liku visu ledusskapī uz 12 stundām. Pēc tam gardumu apvērsu uz lēzenā šķīvja un noņēmu marli. Deserta greznošanai izmantoju svaigas ogas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

●0,5 KILOGRAMI BIEZPIENA,

●150 GRAMU ZEMEŅU,

●30 GRAMU ĶIRŠU,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

●50 GRAMU SVIESTA,

●100 MILILITRU SALDĀ KRĒJUMA,

●1 OLA,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

●20 GRAMU BALTĀS ŠOKOLĀDES,

●100 GRAMU CUKURA,

●70 GRAMU ŽĀVĒTU DZĒRVEŅU.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Lieldienu kuličs ar biezpienu

Sviestu izkausēju un atdzesēju. Biezpienu, pienu, olu, cukuru, vaniļas cukuru, sviestu, rozīnes (tās gan ņēmu vairāk par norādīto) un kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus rūpīgi samaisīju kopā. Izliku mīklu abās mazliet ar augu eļļu ietaukotās izjaucamajās veidnēs (mīklas daudzums bija kā radīts tieši tām!) un ievietoju līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu apmēram 40 minūtes, līdz kuliči bija gatavi. Tos no veidnēm viegli atbrīvoju un uz restītēm atdzesēju. Vajadzēja arī izrotāt, tādēļ šoreiz Lieldienu maizīti pārklāju ar baltās šokolādes glazūru un, lai būtu vēl krāšņāk, pārkaisīju ar konditorejas dekoriņiem.

●1 OLA,

●180 GRAMU BIEZPIENA,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

●150 GRAMU CUKURA,

●50 MILILITRU PIENA,

●50 GRAMU SVIESTA,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

●320 GRAMU MILTU,

●2 TĒJKAROTES CEPAMĀ PULVERA,

●50 GRAMU ROZĪŅU,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

●VANIĻAS CUKURS,

●AUGU EĻĻA.

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.