Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Sarkanbaltsarkanu ēdienu receptes Latvijas svētku svinībām

Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls “ELVI” kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas ēdienu receptes – kārdinoši skaistu pankūku torti, kas lieliski iederēsies gan svētku brokastīs, gan pusdienu desertā, un krāsnī ceptas bietes arī īpašo mārrutku – maskarpones mērci svētku cepeša piedevām.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sarkanā samta pankūku torte (Gatavošanas laiks: 15 minūtes)

Sastāvdaļas

Pankūkām

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

3 olas

130 ml paniņu

350 ml piena

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

160 g kviešu miltu (60 g pilngraudu miltu + 100 g augstākā labuma)

2 ēdamk. kakao pulvera

1 tējk. cukura

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 ēdamk. vaniļas cukura

1/2 tējk. sāls

2 ēdamk. augu eļļas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

sarkanā pārtikas krāsviela vai dažas ēdamk. koncentrētas biešu sulas

Krēmam

180 g krēmsiera

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

200 g grieķu jogurta

2 ēdamk. pūdercukura

1 tējk. vaniļas cukura

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

avenes vai citas ogas rotāšanai

Pagatavošana

Pagatavo pankūkas:

  1. Lielā bļodā sajauc olas ar cukuru un paniņām.
  2. Pievieno izsijātus miltus un kakao pulveri un visu samaisi viendabīgā maisījumā.
  3. Pielej pienu, pievieno vaniļas cukuru, sāli, eļļu un pārtikas krāsvielu vai biešu sulu (lai pagatavotu biešu sulas koncentrātu, nelielā katliņā uzvāri 100 ml biešu sulas un vāri līdz gandrīz viss ūdens iztvaiko un katliņā paliek tikai 2 ēdamk. ar sulas koncentrātu).
  4. Visu vēlreiz kārtīgi samaisi ar slotiņu un atstāj uz 15 minūtēm.
  5. Izcep plānās pankūkas un ļauj tām pilnībā atdzesēties.

Pagatavo krēmu:

  1. Saputo krēmsieru ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno grieķu jogurtu un puto vēl 20 sekundes, līdz masa ir viendabīga.

Veido kūku:

  1. Saputoto krēmu plānā kārtā smērē uz pirmās pankūkas (plānā kārtā), liec virsū nākamo pankūku un tā turpini, līdz visas pankūkas ir apsmērētas.
  2. Rotā ar avenēm vai citām ogām.
Foto: Viktorija Kožemjakina

Krāsnī ceptās bietes ar mārrutku-maskarpones krēmu

Sastāvdaļas

1 kg nomizotu biešu

4 ķiploka daiviņas

buntīte timiāna lapiņu vai 3 tējk. kaltēta timiāna

sāls, melnie pipari pēc garšas

olīveļļa

sula no ½ citrona

Mārrutku krēmam

250 g maskarpones siera

150 g grieķu jogurta

4-6 ēdamk. mārrutku

sāls, melnie pipari

1 tējk. citronu miziņu

Pagatavošana

  1. Sagriez bietes palielos gabalos.
  2. Lielā bļodā ielej olīveļļu, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, citronu sulu, sāli, piparus un timiāna lapiņas.
  3. Visu samaisi un ber bietes bļodā pie garšvielu maisījuma.
  4. Apmaisa masu tā, lai bietes ir vienmērīgi pārklātas ar eļļas maisījumu.
  5. Novieto bietes uz cepamās paplāts un cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī 45 min – 1 stundu (līdz bietes ir mīkstas).
  6. Pagatavo krēmu – saputo krēmsieru kopā ar grieķu jogurtu, mārrutkiem, citronu miziņu un sāli ar pipariem.
  7. Baudi siltas bietes kopā ar mārrutku krēmu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.