Ar Eiropas fonda atbalstu sagatavota rokasgrāmata labas prakses vadlīnijām pārtikas amatniecībā, kas visiem pieejama elektroniskā formātā.Rokasgrāmatu sagatavojusi Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) sadarbībā ar Lauku sieviešu apvienību (LSA) Eiropas Sociālā fonda projektā. Izdevumā apkopota līdz šim dažādos avotos izkaisītā informācija par prasībām un noteikumiem pārtikas amatniecības uzņēmējiem un nozarē nodarbinātajiem.Rokasgrāmata ir uzziņas materiāls higiēnas prasību ievērošanai gaļas, piena un miltu izstrādājumu ražošanai mājas apstākļos. Sniegti arī normatīvo noteikumu skaidrojumi.Kā ziņots, pārtikas amatniecības nozares popularitāte un daudzveidība laukos augusi, atvieglojot prasības šim uzņēmējdarbības veidam. LOSP un LSA pārstāvji pauž cerību, ka šis izdevums, kas lejupielādējams no mājaslapas losp.lv, lauku uzņēmējiem ļaus izvairīties no kļūdām un domstarpībām ar kontrolējošajām institūcijām. Rokasgrāmata turpina citu LSA projektu, kurā tika atbalstīta kultūras mantojuma izmantošana sieviešu uzņēmējdarbībā.
Pieejama rokasgrāmata pārtikas amatniekiem
15:45
31.08.2011