Frī kartupeļus, sardeles, cīsiņus, kečupu un majonēzi jau nākamajā mācību gadā varētu izslēgt no skolu ēdināšanas vietu ēdienkartēm, līdzīgi kā pirms dažiem gadiem no skolu kafejnīcām izņēma pārsaldinātos dzērienus un čipsus. Tā ceturtdien vēstī «Diena».Jaunu valdības noteikumu projektu izstrādā Veselības ministrija un septembra beigās to plāno iesniegt valsts sekretāru sanāksmē. Patlaban tikai pirmklasniekiem, kas saņem brīvpusdienas, noteikts šāds «aizliegto ēdienu» saraksts un uzturvērtību normas. Bet jaunie noteikumi attiektos uz ēdināšanu bērnudārzos, skolās, slimnīcās un sociālajās institūcijās. «Noteikumos vēlamies noteikt uztura normas. Proti, kāda ir ēdiena uztura vērtība – cik kalorijām, taukiem, olbaltumvielām, ogļhidrātiem jābūt,» stāsta ministrijas Veselības veicināšanas nodaļas vadītāja Ilze Straume. Noteikumos arī būs rakstīts, kādus ēdienus nevarēs celt skolēniem galdā. Tie varētu būt desu izstrādājumi, frī kartupeļi, kečups, majonēze. Noteikumi attieksies uz visu klašu skolēniem, ne tikai uz pirmklasniekiem, attiecībā uz viņiem šādi noteikumi jau ir spēkā. Noteikumus valdība varētu skatīt šā gada beigās.
Skolās aizliegs frī kartupeļus, sardeles, cīsiņus, kečupu un majonēzi
09:56
08.09.2011