Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Macbook Air vai Macbook Pro – kuru izvēlēties?

 

Apple Mac portatīvos datorus vienmēr ir raksturojusi kvalitāte, elegance un efektivitāte. Apple produkcija allaž ir pieprasīta un uzmanību piesaistoša, neatkarīgi no iekārtas lietotāja profesijas un nodarbošanās – grafiskais dizaineris, fotogrāfs, mūziķis vai vienkārši tehnoloģiju entuziasts.

Tomēr jauna klēpjdatora izvēle nav ikdienišķs uzdevums, tādēļ tik svarīgu lēmumu nav ieteicams sasteigt –  it īpaši, ja runa ir par MacBook datoriem. Šajā rakstā noskaidro, kāds ir piemērotākais portatīvais dators tieši Tev –  MacBook Air vai MacBook Pro?

MacBook klēpjdatoru cenas – vai vērts izvēlēties datoru pēc šī kritērija?

Lai gan visi MacBook portatīvie datori tiek pieskaitīti pie ekskluzīvās cenu kategorijas, tomēr arī to izmaksas var būtiski atšķirties, atkarībā no modeļa un konfigurācijas.

Sākotnēji svarīgi saprast – kādam mērķim tiks izmantots MacBook portatīvais dators. Piemēram, ja MacBook nepieciešams studentam, visticamāk, izvēle kritīs par labu lētākam variantam, kas ir MacBook Air.

Savukārt gadījumā, ja klēpjdators paredzēts profesionālajai darbībai – piemēram, dizaineram vai arhitektam – galvenais kritērijs noteikti būs laba specifikācija, ar ko šajā gadījumā izceļas MacBook Pro.

MacBook Air – pievilcīga cena un izmērs

MacBook Air lielākā priekšrocība ir to pievilcīgā cena, nelielie izmēri –  13,3 collu ekrāns –  un pārsteidzoši vieglais svars – vien pusotrs kilograms.

Tomēr svarīgākais, ka visi šie ieguvumi nav panākti uz veiktspējas rēķina. Nesenie uzlabojumi Mac datoru saimē nav atstājuši novārtā arī MacBook Air. To iespējams izvēlēties ar pašlaik jaudīgāko čipu jeb Apple M1 procesoru, kas vienlaikus arī saudzē akumulatoru. MacBook Air akumulatora darbības ilgums ir nodrošināts līdz pat 18 stundām, tādēļ tas bez šaubām ir labākā izvēle darbam, ko veikt ik uz soļa.

Ar šādu specifiku MacBook Air iespējams izmantot tādiem darbiem kā foto un video apstrādei augstākajā kvalitātē vai brīvā laika pavadīšanai, spēlējot datorspēles nervus kutinošā ātrumā. Izcilajā 13,3 collu Retina displejā ar 2560×1600 pikseļu izšķirtspēju attēls ir vēl niansētāks un dabiskāks kā jebkad iepriekš. Arī ekrāna stikls plešas līdz pat korpusa malām, tāpēc nekas nenovērš uzmanību no krāšņā skata. Tāpat ar MacBook Air vari būt drošs, ka visiem failiem pietiks vietas, jo klēpjdators ir aprīkots ar SSD datu krātuvi līdz pat 2 TB.

Secinājums: izvēlies MacBook Air, ja vēlies izmēros un svarā kompaktu Apple klēpjdatoru

par vienu no pievilcīgākajām cenām, vienlaikus baudot gandrīz pilnas veiktspējas priekšrocības. MacBook Air ir īpaši iecienīts klēpjdators studentu un pašnodarbinātu personu vidū.

MacBook Pro – pārnēsājams galda dators 

MacBook Pro ir klēpjdators ar visu laiku jaudīgākajām komponentēm, kas var satilpt vienā somā.

Lietotājiem iespējams izvēlēties divus izmērus – 13 vai 16 collas. Abi modeļi ir aprīkoti ar ērtu Touch Bar rīkjoslu. Taču kādas ir galvenās atšķirības?

13 collu MacBook Pro darbina Apple M1 astoņu kodolu čips, pēc akumulatora nebūs jāstiepjas teju diennakti jeb 20 stundas un tas ir aprīkots ar 2TB SSD datu glabātuvi. Savukārt 16 collu MacBook Pro būs jaudīgāks atmiņas ziņā (8TB datu glabātuve un 64GB operatīvā atmiņa), taču tas atspoguļojas arī akumulatora darbības ilgumā, kas ir 11 stundas. Būtiski, ka pašlaik 16 collu MacBook datorā ir iestrādāts Intel Core i9 procesors.

Secinājums: izvēlies MacBook Pro, ja Tev ir nepieciešams ļoti jaudīgs klēpjdators sarežģītu un apjomīgu uzdevumu veikšanai. Jāpiebilst, ka tieši MacBook Pro portatīvie datori ir izplatīti profesionāļu vidū.

Ja esi izlēmis iegādāties visu laiku jaudīgāko un ērtāko portatīvo datoru, izvēlies to oficiālajā Apple produkcijas izplatītāja interneta veikalā Capital.lv. Pie mums saņemsi to ar ātru un ērtu piegādi, stabilu preces garantiju un apdrošināšanas iespējām.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.