Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Autoskola «Forwards» – dzīvo Bauskā, mācies Rīgā – vai iespējams?

Negribi vairs braukt ar sabiedrisko transportu vai prasīt citiem, lai aizved ar auto? Tas ir pareizi. Mēs katrs gribam un varam būt savas dzīves noteicēji un autovadītāja apliecības iegūšana ir pareizais solis ceļā uz lielāku brīvību, mobilitāti un arī pašapziņu.

Lēmums par autoskolas apmeklēšanu vairumam no mums neatnāk spontāni, līdz tam ir jānobriest. Darbs, jāved bērni uz skolu vai vēlme ceļot pa Latviju vai aizlidot uz ārzemēm – iznomāt auto un doties, kur acis rāda. Iemesli, kādēļ izvēlēties uzsākt mācības autoskolā ir daudzi, taču mērķis viens – iegūt tiesības, lai varētu likumīgi braukt pa koplietošanas ceļiem.

Latvijā šobrīd B kategorijas tiesības ir izsniegtas vairāk kā 800 tūkstošiem autovadītāju, t.i. gandrīz katram otrajam valsts iedzīvotājam.  Vīrieši, sievietes, jaunieši, pensionāri – nolikt CSDD eksāmenu un iegūt vadītāja apliecību var visi, ja tikai pacenšas.

Kā sākt mācīties autoskolā?

Apgūt Ceļu satiksmes noteikumus, drošas braukšanas ieteikumus, pirmo palīdzību un iemācīties braukt – tas viss ir jāvar autovadītājam. Pati sarežģītākā tomēr ir braukšana, kuras laikā jāpievērš uzmanība notikumiem uz ceļa, jāiekļaujas plūsmā, jāpamana ceļazīmes, jāpalaiž vai jāapdzen citi un vēl daudzas nianses.

Oficiāli mācīties braukt ar auto var kopā ar jebkuru, kam ir vismaz 3 gadu stāžs konkrētajā kategorijā, ja vien ir iegūtas baltās tiesības (mācību atļauja). Savukārt iemācīties braukt droši un pareizi, t.i. tā kā nepieciešams, lai nokārtotu CSDD eksāmenu var pārsvarā tikai pie kvalificēta braukšanas instruktora.

Kādas ir prasības vadītāja apliecības saņemšanai?

Ikvienam, kas vēlas iegūt B kategorijas (vieglais auto) vadītāja apliecību būs jāizpilda šādi nosacījumi:

  • Vecums vismaz 18 gadi (var sākt mācīties no 16 gadiem);
  • Izieta medicīniskā komisija (pie ģimenes ārsta vai komisijā, varam ieteikt variantus);
  • Apgūti Ceļu satiksmes noteikumi un nokārtots CSDD teorijas eksāmens;
  • Nobrauktas vismaz 20 mācību stundas kopā ar instruktoru (valsts obligāta prasība). Mācību kartē tiek izdarītas atzīmes pēc katras nodarbības.
  • Nokārtots CSDD braukšanas eksāmens.

Process no iestāšanās auto kursos, līdz tiesību saņemšanai ir vairāki mēneši un atkarīgs no tā, cik ātri un sekmīgi tiek apgūtas braukšanas prasmes. Minimālais laiks ir 2 – 3 mēneši, bet parasti tas aizņem ilgāku laiku.

Vai varu mācīties autoskolā Rīgā, ja dzīvoju citur?

Jā! Latvijā visi ceļi ved uz Rīgu un satiksme šeit ir daudz intensīvāka kā citur. Ja iemācās braukt Rīgā, tad braukt pa citām Latvijas pilsētām ir ļoti viegli. Pretējā virzienā šī sakarība diemžēl tik labi vairs nedarbojas.

Labā ziņa visiem kursantiem:

  • Autoskolā “Forwards” ceļu satiksmes noteikumus un teoriju var mācīties caur internetu. Tas ietaupa laik un naudu.
  • Minimālais braukšanas reižu skaits ir 20 akadēmiskās stundas (katra 45 minūtes) un vienā nodarbībā var braukt 2 akadēmiskās stundas.

Tas nozīmē, ka var pietikt pat ar tikai 10 braucieniem uz Rīgu, lai dotos uz CSDD kārtot braukšanas eksāmenu.

Ja vajadzēs braukt vairāk, tas, protams, būs jādara, bet atcerieties – Jūs papildus varat trenēties arī ar draugiem vai radiem Bauskā vai jebkur citur. Pats svarīgākais ir, ka braukšanas instruktors Rīgā ieliek un nostiprina pamatus, kā arī parāda āķīgākās vietas, kur var izkrist CSDD eksāmenā.

Ja izlemjat par labu braukšanas apmācībai Rīgā, ienāciet autoskolas mājaslapā – https://www.forwards.lv un atradīsim Jums piemērotāko nodarbību variantu un laikus.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.