Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Bauskas novadā darba devēji NVA rīkotajam skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumam pieteikuši 268 darba vietas

Bauskas novada darba devēji Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkotajam skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumam pieteikuši 268 darba vietas, portālu informēja NVA Bauskas filiāles vadītāja Igunda Bēmane.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņa pastāstīja, ka līdz piektdienai, 8. aprīlim, tika gaidīti pieteikumi un kopumā saņemti piedāvājumi no 23 Bauskas novada darba devējiem. «Šogad bija plānotas 188 darba vietas, pašlaik norisinās dokumentu izvērtēšana, ja visu pieteikumu vērtējums būs pozitīvs un tiks piešķirti papildu finanšu līdzekļi, tad šis Bauskas filiālē būs lielākais darba vietu skaits kopš skolēnu vasaras pasākuma īstenošanas sākuma,» sacīja I. Bēmane.

Arī iepriekš, lai arī bijis noteikts skaits darba vietu, atbalstīti tiekot visi. Svarīgi esot, lai nepazūd projekta ideja. «Galvenā doma šai aktivitātei ir ievadīt jaunos cilvēkus darba gaitās, lai parādītu, kā tas ir strādāt un saņemt atalgojumu. Lai redzētu arī katra aroda labās un sliktās puses, ja tādas ir.

Lai nav arī tā, kā daži darba devēji iedomājušies, ka aizpildīs savas brīvās vakances, brīžiem izvirzot neadekvātas prasības. Viņi iedomājas, ka šādā veidā iegūst lētu darbaspēku, bet tas ir ļoti neglīts gājiens. Taču tādu nav daudz,» bilst I. Bēmane.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņa atklāja, ka vidēji ik gadu nodarbinātības pasākumā mūspusē iesaistās ap 300 skolēnu. «Tas ir tāds optimālais skaits. Katru gadu kāda vecuma grupa atkrīt, kāda nāk klāt. Es domāju, kas grib strādāt, tas arī piesakās,» teic I. Bēmane.

Īstenojot NVA skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumu, darba devējs saņems dotāciju skolēna mēneša darba algai 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Ja darba devējs nodarbinās skolēnu ar invaliditāti, NVA dotācija būs valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmērā. NVA apmaksās veselības pārbaudi skolēnam, ja to paredz normatīvie akti par obligātajām veselības pārbaudēm, kā arī apdrošinās skolēnu pret nelaimes gadījumiem darbavietā. NVA maksās arī dotāciju jaunieša darba vadītāja atalgojumam.

Savukārt darba devējam būs jānodrošina līdzfinansējums darba algai, nodokļu nomaksa un kompensācija skolēnam par neizmantoto atvaļinājumu. Skolēna mēneša atalgojumam par pilnu nostrādātu darba laiku jābūt vismaz valstī noteiktās minimālās algas apmērā – 500 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šogad plānotas izmaiņas pasākuma administrēšanā – darba devējiem līgums, atskaites un rēķini par pasākuma īstenošanu būs jāsagatavo un jāsaskaņo ar NVA elektroniski – NVA CV un vakanču portālā (https://cvvp.nva.gov.lv).

Skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumu NVA sadarbībā ar darba devējiem īstenos no 1. jūnija līdz 31. augustam. Viena skolēna nodarbinātības ilgums – viens mēnesis.

Skolēnu pieteikšanos dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā Zemgalē plānots sākt 5. maijā, pieteikties dalībai pasākumā skolēni arī šogad varēs elektroniski – aizpildot pieteikuma anketu NVA mājaslapā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.