Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Baušķeniece nosvinējusi simts gadu jubileju

Šonedēļ baušķeniece Alīda Sondore svinēja īpašu jubileju – 100 gadus. Bauskas novada pašvaldības vārdā kundzi viņas dzīvesvietā sociālajā aprūpes centrā “Derpele” 27. aprīlī sveica Bauskas apvienības pārvaldes vadītājs Aleksandrs Gurkovskis, jubilāri sumināja arī “Derpeles” vadītāja Inta Savicka.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Daudzus gadus Alīda bijusi pašnodarbinātā, strādājusi baušķenieku ģimenēs par auklīti. Alīdas kundzes mūžs nav bijis no vieglākajiem, bet viņa atzina, ka visas dzīves vētras un grūtības izturētas un ir bijuši arī priecīgi brīži.

Simtgadnieci sirsnīgi sveica un daudz baltu dieniņu vēlēja arī sociālā aprūpes centra aprūpētāju kolektīvs, kas ir bijis klāt gan viņas prieka brīžos, gan arī grūtākos mirkļos pēdējos astoņos gados.  Alīdas kundze ir joprojām ņipra, vienmēr labsirdīga un izpalīdzīga.

“Derpeles” vadītāja Inta Savicka nodeva Alīdas kundzei arī Latvijas Valsts prezidenta apsveikumu gadsimta jubilejā, vēlot stipru veselību un līdzcilvēku atbalstu. Atbilstoši Bauskas novada domes saistošajiem noteikumiem, nozīmīgā dzīves jubilejā personām, kuras sasniegušas 90, 95, 100 un vairāk gadu jubileju tiek izmaksāts pabalsta 80 eiro apmērā.

Bauskas novada domes vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Beata Logina atklāja, ka šogad novadā jau apsveiktas trīs simtgadnieces (pa vienai Vecumnieku, Iecavas un Bauskas apvienības pārvaldē). Šogad 100 gadi apritēs vēl divām kundzēm Bauskā. Trijām Bauskas novada iedzīvotājām ir vairāk nekā 100 gadu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.