Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Rundāles pils franču dārzā šodien norisināsies pavasara stādu tirgus

Sestdien, 7. maijā, Rundāles pils muzeja franču dārzā notiks ikgadējais pavasara stādu tirgus, kurā dārza mīļotāji varēs iegādāties savam dārzam piemērotākos puķu, dārzeņu un garšaugu stādus, kā arī izbaudīt pastaigu pils dārzā, portālu informēja Rundāles pils muzeja pārstāve Andra Jakoviča.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tirdziņā būs pieejams plašs viengadīgo un daudzgadīgo puķu klāsts, tostarp sīpolpuķes, atraitnītes, petūnijas, rozes, peonijas, īrisi un lilijas. Tāpat piedāvājumā būs ap 70 vīnogu šķirņu stādi, augļu koku, ogulāju un zemeņu stādi, kā arī dekoratīvo lapu un skuju koku un krūmu stādi. Varēs iegādāties arī klūgu pinuma un skalu grozus.

Ar tirgotājiem un piedāvāto sortimentu iespējams iepazīties muzeja lietotnē “Digitālais gids” https://digitalaisgids.rundale.net.

A. Jakoviča pastāstīja, ka šobrīd ir uzziedējušas pirmās tulpju un narcišu šķirnes, rozā ziedus vēruši japānas ziedu ķirši un atsevišķos bosketos ziedos vēl rotājas magnolijas. Lai nesteidzīgā solī būtu iespējams izbaudīt pavasara košumu Rundāles pils dārzā darbosies stādu uzglabāšanas vieta.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kopš šī mēneša sākuma autobusa maršrutā Rīga-Bauska daži reisi ir pagarināti līdz Rundāles pilij. Svētdien, 1. maijā, svinīgi tika sagaidīts pirmais reiss. Lai arī laiks nebija saulains, cilvēku sejās bija vērojams prieks. “Patiesi priecājamies un ticam, ka pagarinātais reiss dos iespēju un būs pamudinājums Rundāles pils muzeju apmeklēt biežāk,” vēstīts Rundāles pils muzeja sociālajā tīklā “Facebook”.

Rundāles pils muzejs atgādina, ka ieejas biļetes muzejā un parkā ar atlaidi iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā https://e-tickets.rundale.net/. Uz vietas biļetes tiek tirgotas kasē pils staļļos un biļešu iegādes terminālī netālu no ieejas franču dārzā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

  1. Franču dārza vajadzētu dzert franču šampanieti ,konjaku vai kalvadosu.Piekost klāt kādus labus franču sierus.Nu vēl tur varētu skūpstīties pa franciski…Tirgot zemeņu,petūnijau,redīsu un vēl kaut kādus tur stādus…kaut kā nerullē

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.