Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Uzzini, kad uzstādīs gājēju tiltiņu pār Lielupi Mežotnē

Mežotnes gājēju tiltiņš, kas savieno abus Lielupes krastus, pagaidām vēl nav uzstādīts. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā to izvietoja vien jūlija vidū, jo Lielupē ilgstoši pieturējās augsts ūdens līmenis, kā arī bija aizkavējusies tiltiņa pārņemšana no iepriekšējā apsaimniekotāja – uzņēmuma “Valsts nekustamie īpašumi.” Šogad tiltiņu sola uzstādīt jau šajā mēnesī.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Bauskas apvienības pārvaldes vadītājs Aleksandrs Gurkovskis paskaidroja, ka pārvietojamā tiltiņa ierīkošana ir atkarīga no laikapstākļiem. Fiziskie uzstādīšanas darbi notiek ūdenī, tāpēc vēlams, lai tas jau būtu uzsilis. Balstoties uz laika prognozēm, visticamāk, ka tiltiņu ierīkos periodā no 20. līdz 30.maijam un darbus veiks SIA “Vides serviss”.

SIA “Vides serviss” tehniskais direktors Raimonds Bitins pastāstīja, ka jau pērn uzņēmuma darbinieki piedalījās tiltiņa uzstādīšanā. Veicot darbus, konstatēts, ka vietām koks sācis pūt. R. Bitins lēš, ka šī tiltiņa mūžs nebūs ilgs un uzskata, ka vajadzētu sākt domāt par jaunu, iespējams, stacionāru būvi šajā vietā, lai krasti būtu savienoti visu gadu.

A. Gurkovskis norādīja, ka pašvaldībā savulaik ir spriests par iespējām uzbūvēt stacionāru tiltu, taču risinājumu apgrūtina tas, ka šajā teritorijā ir applūstošās platības. Pagaidām konceptuāls lēmums par stacionāra tilta būvniecību nav pieņemts.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (1)

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.