Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Jelgavas biznesa inkubators piesaka pavasara uzņemšanu; aicināti pieteikties Bauskas novada jaunie uzņēmēji

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jelgavas biznesa inkubators izziņojis 2022. gada pavasara uzņemšanu un aicina Bauskas novada jaunos uzņēmējus un biznesa ideju autorus pieteikties pirmsinkubācijas vai inkubācijas programmai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto: publicitātes foto.

Jelgavas biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Renāte Bērante paskaidroja, ka pirmsinkubācijas (PINK) programma ir piemērota biznesa ideju autoriem, kam vēl nav sava uzņēmuma, kā arī jaunajiem uzņēmējiem pašā uzņēmējdarbības sākumā, kad produkts vēl nav pieejams plašam klientu lokam. Uzsvaru šī programma liek uz uzņēmējdarbības prasmju apgūšanu tiešsaistes nodarbībās un individuālām konsultācijām, kuru laikā dalībniekiem ir iespēja izstrādāt jau detalizētu rīcības plānu biznesa idejas attīstībai, ja tāds ir nepieciešams.

Inkubācijas programma paredzēta jaundibinātiem uzņēmumiem, kas nav vecāki par 3 gadiem, un tā sniedz iespēju saņemt 50% līdzfinansējumu biznesa attīstībai nepieciešamo pakalpojumu iegādei, piemēram, grāmatvedībai, telpu nomai, dizainam, mārketingam, tehnoloģiskajām konsultācijām un prototipu izstrādēm, sertificēšanai, laboratoriju izmaksām u.c. Katram inkubācijas programmas dalībniekam būs pieejams grantu atbalsts līdz EUR 15 000 pakalpojuma izmaksu segšanai, ražošanas iekārtu un izejmateriālu izmaksu iegādei. Atbalstu varēs izmantot līdz 2023. gada beigām.

Pirmsinkubācijas un inkubācijas programmas interesenti aicināti pieteikties uz klātienes un tiešsaistes konsultācijām, rakstot uz e-pastu jelgava@liaa.gov.lv. Interesēties iespējams arī Biznesa inkubatoru atbalsta vienībā Bauskā, rakstot uz e-pastu bauska@liaa.gov.lv.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pieteikšanās LIAA biznesa inkubatoru atbalsta programmām norisināsies divās kārtās – sākotnēji tiks gaidīti pieteikumi no inkubācijas programmas pretendentiem, laikā no 21. februāra līdz 4. martam; savukārt pirmsinkubācijas programmas pieteikumu pieņemšana notiks no 1. marta līdz 21. martam. Pieteikumus programmām varēs iesniegt elektroniski, nosūtot elektroniski parakstītu pieteikumu uz pasts@liaa.gov.lv vai caur portālu www.latvija.lv.

Februārī un martā LIAA biznesa inkubatori visā Latvijā rīkos arī “INFO dienas”, kuru laikā būs iespēja paplašināti uzzināt par inkubatoru sniegtajiem pakalpojumiem un atbalsta iespējām, kā arī par pieteikšanās un uzņemšanas kārtību. Informācija par visiem biznesa inkubatoru pasākumiem tiks publicēta biznesa inkubatoru sociālo tīklu kontos un LIAA mājas lapā: http://www.liaa.gov.lv/lv/pieteiksanas-pasakumiem.

R. Bērante atklāja, ka no Bauskas novada inkubācijas programmā šobrīd turpina savus zīmolus attīstīt tādi uzņēmumi kā SIA “MAASAS” (dizaina apģērbu ražošana), SIA “Reline” (Īslīcē bāzēts uzņēmums “Reline” savu darbību uzsāka ar izšūšanas pakalpojumiem. Uzņēmums piedāvā arī apģērbu termodruku, tiešo drukāšanu uz tekstila izstrādājumiem, kā arī lāzergriešanas un gravēšanas pakalpojumus, individuālu t-kreklu, polo kreklu, kleitu izstrādi), SIA “ZINTAO” (Rundālē komersants nodarbojos ar koka amatniecību, izgatavo gan iekarināmos šūpulīšus, gan dažādus dekoratīvus priekšmetus un galda paliktnīšus), SIA “PINU” (Vecumnieku pagasta Misā tiek radītas ligzdiņšūpoles un šūpuļkrēsli, kas ir oriģināls un rūpīgs roku darba izstrādājums), SIA “SO SO Films” (Bauskā reģistrēts uzņēmums piedāvā video scenāriju veidošanu, filmēšanu, producēšanu, montāžu, attēla un skaņas apstrādi), SIA “Kasmo” ( Vecumnieku pagasta uzņēmums nodarbojas ar modulāro bērnu dizaina mēbeļu ražošanu), SIA “Phytopresso” (Vecumnieku pagasta uzņēmums nodarbojas ar augu ekstraktu, tai skaitā ēterisko eļļu un hidrolātu ražošana augu veselības un augšanas veicināšanai).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

R. Bērante atzīmēja, ka inkubācijas atbalstam būtiskākie vērtēšanas kritēriji ir eksportspēja, inovativitāte, komandas pieredze un jau sasniegtie rezultāti.

“Pirmsinkubācijas programmā būtiska ir degsme par savu biznesa ideju un vēlme to attīstīt, arī laiks un iespējas dalībai biznesa inkubatora apmācībās,” teic R.Bērante.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.