Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Nedēļas otrajā pusē no jauna paaugstināsies ūdens līmenis upēs

Spēcīgu nokrišņu dēļ nedēļas otrajā pusē paaugstināsies ūdens līmenis upēs un vietām gaidāma atkārtota palieņu un citu zemāko vietu applūšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Foto: www.bauskasdzive.lv

Patlaban upēs pārsvarā turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās. Lielupē pie Mežotnes ūdens līmenis pēdējās piecās dienās krities par vairāk nekā diviem metriem.

Mūsā pie Bauskas ūdens līmenis sāka paaugstināties 6. februārī, tas turpināja kāpt līdz pat 11. februārim, šobrīd te reģistrēts ūdens līmeņa kritums.

LVĢMC pārstāve Sanita Pelēķe pavēstīja, ka šobrīd Bauskas novada upēs ūdens līmenis ir pazeminājies zem dzeltenā brīdinājuma kritērija atzīmes. Šonedēļ Lielupē un tās baseina upēs iespējama ledus iešana, bet atbilstoši prognozēm, nav gaidāms, ka Bauskas novadā tiks izsludināts oranžais brīdinājums.

Saskaņā ar “Global Forecast System” prognozi nokrišņu daudzums līdz šīs nedēļas beigām Latvijā sasniegs 15-40 milimetrus, stiprākais lietus un slapjš sniegs gaidāms Kurzemē, kā arī vietām Vidzemē un Sēlijā,ziņo aģentūra LETA.

Palaikam gaidāma arī vēja pastiprināšanās un vējuzplūdu izraisīta ūdens līmeņa paaugstināšanās jūrā ietekošo upju lejtecēs.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.