Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Slēdz papildus atvērto Covid-19 testēšanas punktu Bauskā

SIA «Centrālā laboratorija» ir slēgusi papildu «Covid-19» testu nodošanas punktu Bauskā, kas tika atvērts Dārza ielā 12, portālu informēja uzņēmuma pārstāve Līga Ribkinska.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

«Šī bija ārkārtas situācija, kad «Centrālā laboratorija» operatīvi reaģēja uz informāciju par pieraksta rindām šī pakalpojuma saņemšanai un atvēra vēl vienu testu nodošanas punktu Bauskā. Iedzīvotāju iebildumu dēļ punkts darbojās tikai vienu dienu. Lai maksimāli saīsinātu gaidīšanas laiku uz «Covid-19» testu, ieviesām darba laika izmaiņas testēšanas punktam, kas izvietots laukumā pie Bauskas slimnīcas. Turpmāk tas strādās ilgāk,» norādīja L. Ribkinska.

Viņa akcentēja, ka pašlaik visā Latvijā tuvākais pieraksta laiks paraugu nodošanai «Covid-19» testam «Centrālajā laboratorijā» ir pieejams jau vienā, divās dienās. Bauskā šodien iespējams pieteikties uz brīvo laiku otrdien, 22. februārī.

 «Covid-19» testa nodošanai lielākās rindas joprojām veidojas pirmdienās – pirmajā dienas pusē. Pašlaik ir ievērojami uzlabojusies iespēja veikt pierakstu pa tālruni, tāpēc uzņēmums aicina izmantot pieraksta iespējas, gan zvanot pa tālruni 8330, gan izmantot www.laboratorija.lv e-pierakstu vai rakstīt uz e-pastu: analizes@laboratorija.lv un covid@laboratorija.lv.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

«Centrālā laboratorija» pašlaik vidēji diennaktī veic 10 000 SARS-CoV-2 PĶR analīzes, pieņemot paraugus testēšanai 49 punktos visā Latvijā.

Bauskas novada domes veselības un sabiedrības labklājības nodaļas vadītāja Marta Augucēviča paskaidroja,ka telpas Dārza ielā 12 jau ilgu laiku ir reģistrētas kā ārstniecībā izmantojamas un atbilst Veselības inspekcijas norādēm.

«Mums bažas radīja vienīgi iedzīvotāju nevērība par distances neievērošanu un ierašanos bez pieraksta. Ja viss notiktu, kā iepriekš plānots, – gaitenī nebūtu jāuzturas nevienam liekam cilvēkam. Epidemioloģiskais drauds daudz lielāks tieši pašlaik ir privātās mājsaimniecībās un darbavietās, kur netiek lietotas sejas aizsargmaskas vai respiratori. Telpās Dārza ielā 12 tas tika nodrošināts, kā arī notika telpu uzkopšana atbilstoši prasībām,» sacīja M. Augucēviča un apliecināja, ka turpmāk šis telpas «Covid-19» testēšanas vajadzībām netiks izmantotas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Komentāri (3)

  1. Augucēvičas kundze, ārstniecībā telpas var izmantot dažādi, bet ne ar lipīgu infekciju. Telpas neatbilst veselības inspekcijas prasībām,jo nav pieejamības ar speciālām vajadzībām. Šīs kāpnes ir koplietošanā ar dzīvojamām telpām. Vienreiz jānodala iestādes no dzīvojamām telpām.

    10
  2. Par šīm trepēm staigā mājas iedzīvotāji un ātrās palīdzības darbinieki, kas apmeklē slimus pacientus kuri var paši inficēties un inficēt slimniekus.

  3. Dievs vien zin, cik kontaktpersonu uztaisījāt pa šo dienu, kad darbojās punkts. Koplietoja trepes ĀP brigādes, mājas iedzīvotāji, testējamie, vakcinēties gribētāji, zobārstus un frizētavu meklētāji.
    Pašām prātiņā tas neienāca? Ja iedzīvotāji neiebilstu, tad turpinātu?

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.