Abonē e-avīzi "Bauskas Dzīve"!
Abonēt

Reklāma

Sākas pieteikšanās programmām Jelgavas biznesa inkubatorā

No šodienas līdz 21.martam Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA)  Jelgavas biznesa inkubators pieņems pieteikumus dalībai inkubācijas programmā. Savukārt no 1. marta līdz 21. martam pieteikumu pieņemšana notiks pirmsinkubācijas programmā, portālu informēja Jelgavas biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Renāte Bērante.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņa skaidro, ka pirmsinkubācijas programma ir piemērota gan fiziskām, gan juridiskām personām, kuras vēlas izvērtēt savas biznesa idejas dzīvotspēju.

Sešu mēnešu garumā programmas dalībniekiem ir iespēja saņemt visu nepieciešamo savas biznesa idejas attīstīšanai – aprīkotas darba telpas jeb kopradi, mentoru un citu uzņēmēju atbalstu, seminārus un mācības, kā arī vērtīgus kontaktus un pievienošanos lielākajā jauno uzņēmēju kopienā Latvijā.

Savukārt inkubācijas programma, papildus pirmsinkubācijas atbalstam, sniedz iespēju saņemt 50% līdzfinansējumu biznesa attīstībai nepieciešamo pakalpojumu iegādei, piemēram, grāmatvedībai, telpu nomai, dizainam, mārketingam, tehnoloģiskajām konsultācijām un prototipu izstrādēm, sertificēšanai, laboratoriju izmaksām un citiem izdevumiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Katram inkubācijas programmas dalībniekam būs pieejams grantu atbalsts līdz 15 000 eiro pakalpojuma izmaksu segšanai, ražošanas iekārtu un izejmateriālu izmaksu iegādei. Atbalstu varēs izmantot līdz 2023.gada beigām. Inkubācijas programmā var pieteikties jaundibināti uzņēmumi, kas nav vecāki par trim gadiem.

Pieteikumus programmām varēs iesniegt elektroniski, nosūtot elektroniski parakstītu pieteikumu uz pasts@liaa.gov.lv vai caur portālu www.latvija.lv.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) uzsver, ka Latvijas nākotne ir inovatīva, eksportspējīga uzņēmējdarbība, kas spēs nodrošināt iedzīvotājiem nepieciešamās darbavietas visā valstī, stabilu labklājību un drošību par nākotni.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Tāpēc nenovērtējami svarīga ir palīdzība jaunas uzņēmējdarbības sākšanai un attīstīšanai. Šogad paplašinājām reģionālo Biznesa inkubatoru tīklu, līdz ar nodrošinot visos Latvijas reģionos vienlīdzīgas iespējas jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem gan attīstīt savu ideju, gan iegūt vērtīgas praktiskas konsultācijas, lai tālāk jau paši spētu veiksmīgi attīstīties, augt un dot pienesumu Latvijas tautsaimniecībai,” saka Vitenbergs.

R. Bērante atklāja, ka no Bauskas novada inkubācijas programmā šobrīd turpina savus zīmolus attīstīt tādi uzņēmumi kā SIA “MAASAS” (dizaina apģērbu ražošana), SIA “Reline” (Īslīcē bāzēts uzņēmums “Reline” savu darbību uzsāka ar izšūšanas pakalpojumiem. Uzņēmums piedāvā arī apģērbu termodruku, tiešo drukāšanu uz tekstila izstrādājumiem, kā arī lāzergriešanas un gravēšanas pakalpojumus, individuālu t-kreklu, polo kreklu, kleitu izstrādi), SIA “ZINTAO” (Rundālē komersants nodarbojos ar koka amatniecību, izgatavo gan iekarināmos šūpulīšus, gan dažādus dekoratīvus priekšmetus un galda paliktnīšus), SIA “PINU” (Vecumnieku pagasta Misā tiek radītas ligzdiņšūpoles un šūpuļkrēsli, kas ir oriģināls un rūpīgs roku darba izstrādājums), SIA “SO SO Films” (Bauskā reģistrēts uzņēmums piedāvā video scenāriju veidošanu, filmēšanu, producēšanu, montāžu, attēla un skaņas apstrādi), SIA “Kasmo” ( Vecumnieku pagasta uzņēmums nodarbojas ar modulāro bērnu dizaina mēbeļu ražošanu), SIA “Phytopresso” (Vecumnieku pagasta uzņēmums nodarbojas ar augu ekstraktu, tai skaitā ēterisko eļļu un hidrolātu ražošana augu veselības un augšanas veicināšanai).

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
BauskasDzive.lv komanda.