Bauskas novadā no 8. līdz 17. martam norisināsies pavasara restorānu nedēļa, kurai izvēlēts sauklis – “Par zaļu pat vēl zaļāks”. Tajā mūspuses astoņu restorānu un kafejnīcu šefpavāri gardēžiem sagatavojuši īpašus ēdienu piedāvājumus, vairāku kārtu maltīti par trīs cenām – 20, 25 un 39 eiro, portālu informēja Bauskas novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Turkupole-Zilpure.
Viņa norādīja, ka restorānu nedēļas mērķis ir veicināt novada gastronomiskā piedāvājuma popularizēšanu, kā arī simboliski atklāt pavasara sezonu novada ēstuvēs. Pasākumā piedalīsies restorāni “Miķelis”, “Mūza”, “Mežs Kungs”, “Rožmalas”, krogs “Aveņi”, kafejnīca “Taverna”, kafejnīca “Wild Rančo” un viesu nams “Baltā māja”.
Bauskas krogs “Aveņi” gardēžiem restorānu nedēļā ļaus nobaudīt kataifi ligzdiņu asortus, spinātu nūdeles ar karamelizētu truša fileju un pistācijām, kā arī šokolādes-aveņu suflē, kā arī “Bazilo” dzērienu. Ēdienu komplekta cena te būs 25 eiro.
Bauskas restorāna “Mežs Kungs” piedāvājumā iekļauts trīs ēdienu komplekts. “Starterī” pasniegs brieža gaļas tartaru, otrajā ēdienā brieža gaļas azū ar mini kartupelīšiem un tvaicētām sojas pupiņām, bet desertā ābolu sulā glazētu ābolu mussu uz drupināta braunija. Komplekta cena noteikta 25 eiro.
Restorāns “Mūza” sagatavojis patiešām “zaļu pat vēl zaļāku” piedāvājumu. Samaksājot 20 eiro, te garšas kārpiņas varēs palutināt ar puravu-zaļo zirnīšu zupu ar krēmsieru, pistācijām un bazilika-piparmētru eļļu, ceptu vistas fileju ar spinātu risotto un sparģeļiem, kā arī skābeņu saldējumu ar bezē drumstalām un zemenēm.
Bauskas kafejnīcā “Taverna” restorānu nedēļas piedāvājums izmaksās 25 eiro. Komplektā iekļauta jiņ un jan sparģeļu krēmzupa ar mocarellas sieru un trifeļu eļļu, paltuss ar seleriju un burkānu biezeni, kā arī pašgatavots bazilika-piparmētru saldējums ar mandeļu miltu drumstalām un karamelizētu bumbieri.
Restorāns “Rožmalas” Ceraukstes pusē aicina noprovēt svaigi ceptu zaļās tējas maizi ar biezpienu mussu, dzērveņu – melleņu salātus sinepju-medus mērcē, krāsnī ceptu saldo kartupeli pildītu ar zaļo zirnīšu-koriandra salātiem un grilētu aitas sieru, kā arī melno pupiņu- šokolādes brauniju pasniegtu ar zemeņu-bazilika saldējumu. Piedāvājuma cena noteikta 20 eiro.
Viesu nams “Baltā māja” Rundāles pagastā sarūpējis divus piedāvājumus. Sieviešu dienā te ieplānots tējas vakars ar sāļām un saldām uzkodām, bet no 9. marta gardēži “Baltajā mājā” gaidīti uz “Latviskām dzīrēm”. Varēs baudīt svaigu dārzeņu salātus ar vistas fileju, kazas siera salātus ar pistācijām un kaņepju sēklām sinepju-medus mērcē, cūkgaļas filejas medaljonus bekonā ar ceptiem sakņu dārzeņiem un sarkanvīna mērci, mencas fileju ar ziedkāpostu biezeni un siera mērci, kā arī mini “Cielaviņu”.
Restorāns “Miķelis” Gailīšu pagastā par 25 eiro aicina nogaršot liellopa rostbifu, spinātu pastu ar jūras veltēm un parmezāna sieru, kā arī čia sēklu un kokosrieksta pudiņu ar kivi un pistācijām.
Kafejnīcas “Wild rančo” Codes pagastā trīs kārtu ēdiens izmaksās 20 eiro. Pirmajā ēdienā tiek piedāvāts nobaudīt zaļās sviesta pupiņas tītas bekona šallītē, cukini rullīti pildītu ar krēmsieru un lasi, spinātu sāļo groziņu ar guacamole un kūpinātu vistu. Otrajā ēdienā tiks pasniegta rullēta vistas gaļas karbonāde pildīta ar zaļo garšaugu pesto un piedevās rīsi, kā arī salāti. Desertā – čia sēklu un grieķu jogurta krēms ar vaniļas zefīra un bezē cepumu kraukšķi.
Foto: Publicitātes foto/Bauskas TIC
Noteikti izmantošu Wild rančo piedāvājumu. Gardākie ēdieni ikdienā un svētkos!!!
Kopš kura laika wild ranō ieskrietuve ir restorānu klasē ?
Kur Hesburgera piedavajums ?
Bada spēles.Ir kas var atļauties neadvekātas cenas par kripatiņu.
Komunaļņiki ar lielo piķi varēs baudīt dārgos gardumus!
Nu par šadu cenu vienīgi Tornī vares tiešām paest. Baudīšu noteikti.